Van erre etikett szabály?
Véleményem szerint (tehát nem pontos válasz):
Nincs túlzott jelentősége annak, hogy ki szed. Nekem gyakran, ilyen helyzetben a feleségem szed. Én szeretem, értékelem a részéről ezt.
Az, hogy nincs merev szabály, pontosan azt jelenti, hogy aki ragaszkodik ahhoz, hogy a vendéglátó szedjen, nem fogja kényelmetlenül érezni magát. Akit nem zavar, sőt igényli, hogy mindenki maga intézze, ott sem okoz ez problémát. Ugyanez a helyzet azzal, ha a vendégek egymásnak szednek. A feloldás az, hogy mindenki a hasonló gondolkodásúak társaságát keresi.
Protokolláris eseményeknél pedig a szervező többnyire meghatározza a módszereket.
Azt tartom helyesnek, ha mindenki magának szed.
Először a vendégek szednek, és mivel nő is van köztük, ezért ő az első, majd a férfivendég, aztán a házigazdák.
Nem kisbaba a férfi, hogy segíteni kelljen neki, a nő meg nem egy szolga, nem tulajdona a férfinak, hogy annyit ehet, amennyit kiszednek neki.
Ha sokan vannak az asztal körül, akkor legjobb, ha körbe megy a szedési sorrend, nem kell udvariaskodni, hogy először az összes nő, majd a férfiak, az úgy nagyon erőltetett lenne.
Én jót mosolygok azon, ha a feleség a férjnek szed kaját, olyan, mint ha egy kisgyereket istápolna :)
Vagy a házigazda szed, vagy mindenki magának.
Kivétel családi, baráti összejövetel esetén, ha valaki nehezen éri el a tálat, és szednek neki, vagy megkér valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!