Nagyon megsértődik valaki akkor, ha felajánlja a tegezést, én pedig tovább magázom?
az egyik barátomat több, mint 16 éve ismerem. Anyukám többször felajánlotta neki, h tegezze, de ő évekig nem tegezte, azt mondta, egyszerűen nem áll rá a szája. sokáig kellett szoktatnia magát, amíg végre kikötött a tegezés mellett. szerintem a sértődés inkább attól függ, h milyen beállítottságú az illető, aki felkért a magázásra.
anyósom az első találkozásunkkor pl. megsértődött, mert csókolommal köszöntem neki. gondoltam, ha ez nem jó, maradjunk a jó napot-nál. ez sem tetszett neki, ő pl. kikövetelte, h tegezzem. ez nekem furcsa volt, de ezt is megszoktam.
Hát az asszonyomtól nekem is felállna a szőr a hátamon. :) Amúgy a 4. válaszolónak igaza van: illetlenség megtagadni a tegezést. Más kérdés, hogy a visszautasított erre hogy reagál.
(első)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!