Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha lányom nagyom...

Mit tegyek, ha lányom nagyom megsértődik?

Figyelt kérdés

3 éves lesz júniusban.

Nagyon szépen, választékosan, összefüggően, összetetten kommunikál már régóta.

Sokszor előfordul, hogy csúnyábban, erélyesebben szólok rá, néha rá is csapok, ha rosszat tesz. Ilyenkor előfordul, hogy annyira megsértődik, hogy pl elvonul a szobájába, elbújuk a sarokba és ott sír erélyesen. Nem engedi vígasztalni magát, nem lehet hozzászólni, elzavar, vagy tovább szalad. Volt, hogy bebújt az ágy alá.

Mit tegyek ilyenkor? hagyjam kicsit lenyugodni magában? VAgy menjek utána és "erőszakkal" vígasztaljam?

Nagyon nehezen nyugszik meg ilyenkor...

2011. márc. 22. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Kis drámakirálynő:-))))

Az enyém csak 2 ées, de profi móson tud duzzogni.

vagy simán elrohan a ház mási végébe és elkezd sírni.

Múltkor valamiért részóltam a kocsiban, erre lazán közölte, hogy "Csúnyán néz a baba"

2011. márc. 22. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Légy vele következetes! Ha valami tilos, akkor legyen az mindig, még akkor is, ha ő ezen "megsértődik" (én hisztinek hívnám vagy dacnak). Megütni nem kell, többet ér, ha rászólsz, néhány szóban elmondod, miért nem jó amit csinál. Ha ő erre sírni kezd, elbújik, hát hagyd! Ha utánamész, elkezded vigasztalni (ugyan miért is kellene?), akkor csak az tudatosul benne, hogy te csináltál valamit rosszul, amit ezzel igyekszel jóvátenni.. És már tudja is, mivel manipulálhat... Tehát: hagyd, hadd sírjon, majd magától megnyugszik, főleg, ha rájön, nem ér el vele semmit és még közönség sincs. Okos ám a lányod, tudja, hogyan fordítsa a te lelkiismeretedet a magad javára :)
2011. márc. 22. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a kislány nagyon érzékeny, ami egyáltalán nem baj, viszont rácsapni nem lenne szabad, akármi rosszat csinál, és erélyen rászolni is csak ha tényleg rosszat tesz. Inkább beszéljétek meg, mi volt a rossz. Higgadtan, de határozottan kezdj beszélni. Ha viszont tényleg kihoz a sodrodból, majd "megsértődik", akkor javaslom, hogy tényleg menj hozzá és próbáld meg átölelni, vígasztalni, és ha úgy érzed, kérj is bocsánatod, majd ha lenyugodott, beszéljétek meg. Ha nem hagyja magát vígasztalni, szólj hozzá kedvesen, majd menj el. A lényeg, hogy érezze, hogy szereted. Ezzel nem fogod elkényeztetni.
2011. márc. 22. 20:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem lenne szabad megütni, de még erélyesen sem rászólni, de egy év könyörgés után néha elpattan a húr..

Ez nem a tipikus hiszti, azzal nem foglalkozom. Ilyenkor tényleg, annyira magába zuhan, hogy nagyon megsajnálom. Nem akarok a lelkébe taposni...

Ha hisztizik, mert akar valamit, vagy nem kap meg valamit, az más, azzal nem foglalkozom.

De ma pl sokszor szóltam, hogy ne kiabáljon, szépen kértem többször is, nem hallgatott rám, finoman meglegyintettem a száját. Annyira megsértődött, de komolyan, hogy a szívem szakadt meg. Elzavart, elbújt, anya nem szeretlek, ne gyere ide, menj ki innenk... szégyenli magát, tudom, sokszor ez van. Ilyenkor nem tudom mit tegyek. Mert a lelkét nem akarnám ennyire sérteni...

2011. márc. 22. 21:01
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell szájonvágni a gyereket és akkor nem lesz lelkiismeret furdalásod. Erre még nem gondoltál?
2011. márc. 22. 22:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Ha nem vágom szájon , csak rászólok is ez van...
2011. márc. 23. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Próbálj meg valahogy nem venni róla tudomást megütés helyett. Akkor látja, hogy inkább eleged van a folytonos hisztijéből és akkor ő is megunja.
2011. márc. 23. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!