Tegezitek vagy magázzátok a főnökötöket?
Figyelt kérdés
Ha tegezitek, hogyan alakult ki?2012. jan. 5. 17:37
1/11 anonim válasza:
Én tegezem. Ált. magázni szoktam az embereket, de miután az volt az első mondata felém, hogy "Szia, én vagyok a főnököd!", vhogy fel sem merült bennem, hogy magázzam :D. Egyébként sem nagyon komoly közegben dolgozom éppen (plázában vagyok eladó egy pavilonnál).
2/11 anonim válasza:
Én is tegezem (egy hivatalban dolgozom, tehát én is "komolyabb" helyen) és van köztünk ~30 év az ő javára.
Eleve azzal fogadott, hogy tegeződjünk. Nekem eleinte nagyon furcsa volt, de mivel mindenki tegezi, ezért már hozzászoktam.
3/11 anonim válasza:
Elméletileg úgy az udvarias ha először az ismeretlen embert magázod.
Aztán majd ő szól, de addig magázás. Egy munkahelyen mindig a magasabb beosztású munkatársnak kell felajánlania a tegeződést.
Az etikett szerint
-az idősebb (rangban, korban) a fiatalabbnak
-nő a férfinak ajánlja fel a lehetőséget.
4/11 anonim válasza:
Tegezem, a kb 50 év korkülönbség ellenére is (az ő javára). Először furcsa volt, ő kérte a tegeződést, mivel mindenki tegezi a cégnél. Mára már megszoktam.
5/11 anonim válasza:
Tegezem a főnöknőmet, elejében magáztam, ő mondta, hogy tegezzem. Furcsa volt elejében, de megszoktam hamar.
6/11 A kérdező kommentje:
Én is tegezem az első pillanattól fogva, mivel csak pár év van köztünk.
2012. jan. 5. 17:52
7/11 anonim válasza:
Tegezem. Nálunk a tanárikarban mindenki tegeződik, a főnök is.
8/11 anonim válasza:
Egy elég nagy magyar cégnél dolgozom.
Szinte mindenki mindenkit tegez.
Valahogy úgy alakult ki, hogy a nagyvezérek is engedik (elvárják) ezt.
9/11 anonim válasza:
Tegezem, mert megkért rá egyrészt, másrészt mert mindenki tegezi és ő is mindenkit a keresztnevén szólít, szóval nagyon jó a kapcsolat a főnök-beosztott viszonyban.
10/11 anonim válasza:
Ahol eddig dolgoztam az volt a szokás, h tegeződtünk, eleinte furi volt, ez általában gyári melóknál bevett szokás. Előfordul olyan is, h a főnök fiatalabb volt nálam, tegeztem, furán jött volna ki magázva. Máshol pl. boltban, azt mondta tegezzem tegeztem, ha nem akkor magáztam. Ahol fiatalos csapat, call centerben is tegeződtünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!