Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ebben az esetben kinek kell...

Ebben az esetben kinek kell kezdeményezni a tegeződést?

Figyelt kérdés

21 éves "nő" és 30 éves férfi az illető, a férfi kezdetben tegezte a lányt, de pár éve átváltott magázódásba. A férfi rangban a nő fölött áll, de néha ha nem figyel, letegezi a nőt. A nő soha nem tegezte még le a férfit.

Ilyenkor mi van? A férfinak kellene felajánlani ugye?

2012. jan. 5. 12:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Itt neki kellene felajánlania a tegeződést. Viszont bizonytalan, nem akar illetlen lenni, nincs tisztában azzal, hogy neki kell felajánlani a tegezést (akár egyirányúan is). A semleges fogalmazást csak zavarában használja, ahogy kb mindenki. Azért kezdett el magázódni, mert "felnőttél". És ezt a helyzetet Te tudod a legegyszerűbben feloldani egy "Régóta ismer. Régen tegezett. Örülnék, ha továbbra is tegezne, mert ez a semleges megfogalmazás egy picit zavaró." megnyilvánulással. Igazából akkor kellett volna szólnod, amikor magázódásra váltott, hogy "Miért magáz így hirtelenjében? Talán megsértettem valamivel?".
2012. jan. 6. 01:05
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Tudom, hogy akkor rontottam el, amikor átváltott magázódásba és én nem szóltam semmit, de akkor azt hittem, hogy csak egy nyelvbotlás volt. Aztán kicsit elgondolkoztam a dolgon és rájöttem, hogy azóta egyfolytában próbál semleges lenni, meg korábban simán lesziázott, most meg jó napotozik, jó estézik, meg ilyenek.

Meg tudom, hogy felnőttem és ezért váltott, ezért sem szóltam, gondoltam ennyi volt, megöregedtem, kész, vége :), csak közben meg elég hülye szituáció az, hogy 3 évig tegez, aztán meg hol tegez, hol magáz, hol meg próbál semleges maradni.

Egyébként az nem zavar, hogy én magázom őt, de az ő részéről ez a "bohóckodás" már kicsit kezd frusztrálni. :D

A tegeződést úgysem fogom felajánlani a "rangsor" miatt, de akkor ugye az nem lesz gáz, ha legközelebb, amikor úgy jön ki a szituáció, akkor mondom neki azokat, amit te is írtál?

2012. jan. 6. 01:59
 13/16 A kérdező kommentje:

Egyébként a helyzet picit még összetettebb, csak nem akarok mindent leírni, nem akarok totál beazonosítható lenni. :D

De a lényeg, hogy amit nem írok le, az sem a magázódás felé billenti a dolgot.

Szóval akkor ez az egyoldali tegeződés-felajánlás elég "diplomatikus" megoldás lenne?

Mert ez így már nem állapot, muszáj lépni az ügyben... :D

2012. jan. 6. 02:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, itt az egyoldalú tegeződés egy - ahogy mondtad - diplomatikus és kényelmes megoldás. Amit írtam azt nyugodtan mondhatod neki. A lényeg, hogy éreztesd vele, hogy Te továbbra is magázni akarod, de szeretnéd, ha ő ismét tegezne, mert megszoktad, illetve furcsa ez az eröltetett semlegesség.
2012. jan. 6. 02:33
 15/16 anonim válasza:
ó, atyám. ha van pasid, akk mind1...
2012. jan. 10. 14:38
 16/16 anonim ***** válasza:
50%

A lánynak kell felajánlani a tegeződést. Ez abból is egyértelmű, hogy a pasi ösztönösen elkezdte magázni, hiszen közben a lány felnőtt nő lett. Igen, 21 évesen nagykorú, felnőtt.

A protokoll szerint, különnemű emberek esetében mindig a nő ajánlja fel a tegezést, rangtól függetlenül.

2012. jan. 12. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!