Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mást is zavar a nyegle stílus?

Mást is zavar a nyegle stílus?

Figyelt kérdés

Valakivel egy rendezvény ügyében tárgyalok, az illető férfi, eddig csak telefonon "találkoztunk". Nekem elég alap ilyen szituban a magázódás. Ő egyszercsak átváltott tegeződésre, majd jött a "helló" és a "csók". Engem ez zavar. Azon morfondírozom, hogy szóvá teszem neki. Gyöpös vagyok?

Más: 17 éves lánnyal telefonálok, megkérdezem, tegezhetem-e. Belegyezik. A végén elköszönök: szia, mire ő: helló. Mivel letette, nem tudtam reagálni, csak a kagylónak dünnyögtem, hogy a "szia" is megteszi. Túl merev vagyok?

Ja, 34 éves nő vagyok. Amúgy olyan 25-26-nak szoktak saccolni, ami nem lenne baj, de sokszor érzem az emberek reakcióján, hogy nem "tiniszámba" vesznek. Mondjuk 25-26 évest sem hellózunk csak úgy, pléne nem telefonon szerintem. Vélemények?

2009. máj. 22. 15:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%

Az emberek között óriási különbségek vannak abban, hogy kinek mennyire fontosak ezek a formalitások.

Tehát én megértem a problémáját :), de semmiképpen ne csináljon elvi vagy erkölcsi kérdést ebből az egészből.

2009. máj. 23. 19:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Az első a férfivel tényleg furcsa szituáció. Ez tiszteletlenség volt a részéről, de nem látom, hogy a lány bunkó lett volna veled. A hellóval nincs semmi gond tegeződésnél...végülis te kérted, hogy tegezzen. Furcsán is jönne ki, hogy most meg azért szidnád le, hogy tegez. Azzal már te lennél egy ilyen szituban tiszteletlen. Túl kombinálod ezt. A tegeződésen belül is van egy stílus. Attól is függ, hogy milyen hangsúllyal mond valaki hellót. Engem is zavar a magázódás hiánya hivatalos helyzetekben, mert én úgy érzem, hogy sokszor nem adják meg a kellő tiszteletet. A múltkor az önkormányzatnál intéztem ügyet és egy olyan ügyintéző, akit az életben nem láttam még egyből tegezett és "he?" stílusban adta elő magát. Ez kb. olyan, mint az általad leírt első eset. Az ilyen tényleg dühítő, de most szóljak be huszonévesen egy 50 évesnek, hogy nem így illene?
2009. máj. 24. 11:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Én is tegezem a főnökömet, de eszembe nem jutna helloval köszönni neki.
2009. máj. 24. 12:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
12:35: az más, minden kapcsolat más attól függően, hogy milyen viszonyban álltok. Te munkakapcsolatban vagy a főnököddel, jóhogy nem hellózol neki.
2009. máj. 24. 12:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem nem csak munkaviszony kérdése. Persze, ha valakinek felajánlom, hogy tegezzen, nem tolom le ugyanezért, de a szia, szervusz és hello között van különbség. Én a hellót ritkán alkalmazom, de az idősebbeknek (jóval) a szervuszt szoktam, meg szia. És a beosztottaimtól sem örülnék a hellónak. De lehet, hoyg tényleg őskövület vagyok. (A kérdező is egyben, csak lusta vagyok belépni:-)).
2009. máj. 25. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!