Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » OKJ-s írásbelire ki kell öltözni?

OKJ-s írásbelire ki kell öltözni?

Figyelt kérdés

Jövőhéten lesz az írásbeli és nem tudom, itt hogy illik. Ki kell öltözni?

Az egyetemi írásbeliken nem szokás, az érettségin viszont igen. Az OKJ-s vizsga viszont az érettségihez hasonló záróvizsga. Akkor itt is ki kell?

2009. máj. 20. 02:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az igazság az,hogy minden vizsgára illik "rendesen" felöltözni. Ez az alkalom zárónapja az eltelt tanulmányi időszaknak. Én megtisztelném a vizsgáztatókat azzal,hogy az alkalomhoz illően öltözöm fel.
2009. máj. 20. 07:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

igen

jó hát ne lila öltönybe, de igen

2009. máj. 20. 07:40
 3/11 anonim válasza:
100%
Szia, nekem is a jövő héten lesz ilyen írásbelim. Én eddig mindíg fehér blúz, és sötét nadrágot vagy szoknyát húztam. Viszont nagyon meglepődtem, hogy a többség hétköznapi ruhában volt, színes póló meg hasonlók. Egy kicsit túlöltözöttnek éreztem magam közöttük, de nem érdekelt, szerintem igenis ünneplőben illik menni.
2009. máj. 20. 09:01
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Egy vizsga rólad, és nem az öltözetedről szól. Tehát kényszerből semmit nem KELL csinálni egy vizsgán, mert az a te hátrányodra válik.

Ismerek olyan embert, aki tök penge, mégis ha öltöny van rajta, feszeng és kényelmetlenül érzi magát. Ebből egyenesen következik, hogy a vizsgáját nem az elvárt szinten fogja megírni, mert nem tud maximálisan odafigyelni.

Tehát mindenképp olyan ruhát vegyél fel, ami KÉNYELMES, és emellett elegáns. Nem kell "kiöltözni", jól érezd magad és ne szabadidőruha legyen. Ha számodra a szoknya és a fehér blúz elfogadható és kényelmes viselet, akkor az jó választás. De ha te gyűlölöd a szoknyát/nadrágot, akkor azért, mert ez az elvárás FEL NE VEDD, mert kiszúrsz magaddal!

2009. máj. 20. 09:13
 5/11 anonim válasza:
100%

szerintem öltözz ki. persze nem kell a fehér blúz, fekete szoknya kombó, de elegánsan. én egyetemen is mindig elegánsabban szoktam menni vizsgákra, és szerintem ha nem is plusz 1 jegyet jelent, de mindenképpen pozitívabban állnak hozzád:)

sok sikert a vizsgához!

2009. máj. 20. 12:18
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
...nos nekem nemrég volt a gyógymasszőri okj-s vizsgám...(a kedvenc kapucnis felsőmben voltam)kb 40-en voltunk és úgy 10-en voltak "kiöltözve" ...nem számít, majd a szóbelin...
2009. máj. 20. 13:20
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
én írásbelire sose öltözöm ki,csak szóbelire...teljesen felesleges...(OKJ-s vizsgán is)én spec csak kényelmetlenül érzem magam fehér blúz,sötét nadrág,fekete elegáns cipő kombinációban...szóbelire tényleg illik megtisztelni a tanárt.--egy fősulis-
2009. máj. 20. 13:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom fiú vagy lány vagy-e, de szerintem ha fiú, akkor egy színes nyári ing, és egy sötét nadrág, vagy nyári világos vászonnadrág, semmiképp nem farmer, ha pedig lány, akkor egy szép blúz, és egy nyári selyemnadrág, vagy szoknya. Nem kell nagyon túlöltözöttnek lenni, de mikor én voltam záróvizsgán, én igy mentem, és nem néztek ki a teremből. Nálunk mindenki igy volt felöltözve, öltöny, vagy kosztüm nem is volt senkin, de nem is hiányzott. Elég elegáns volt ez igy is.
2009. máj. 20. 13:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Illene a kosztüm és a zakó!

Bár ha nincs más, akkor a szokásos ünneplős ruha is megteszi alul sötét + felül fehér!

Én az OKJ-s vizsgámon és az államvizsgámon is kosztümben voltam. Ennyivel tiszteljük már meg a vizsgáztatókat.

2009. máj. 20. 14:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 22. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!