Mi a véleményetek az önbíráskodásról?
De megoldás lehet. Mert "tyúkper" ebben az esetben az önbíráskodás, így ha a sértett fél mégis visszalép, akkor szinte biztos, hogy elúszik az ügy...
Nem véletlen ismeri a magyar jog a viszontkereset intézményét. És itt, ha önbíráskodásért jelentették fel a kérdezőt, akkor az önbíráskodást kiváltó okot viszontperelni kell. Sokkal jobb perpozícióba kerül az elkövető.
Amúgy önbíráskodás miatt jelentett fel a szomszéd? Vagy testi sértés miatt?
Igazad volt, én is ezt tettem volna. Én két gázsprayvel járok a táskámban már évek óta. Egyszer kellett használnom, amikor a szembe szomszéd (90 kilós férfi)nekem ugrott és ököllel mellen vert engem (23 éves, 58 kilós lány), mindezt azért, mert nem köszönök az anyjának. Szóval jól pofán fújtam a paprika sprayvel, és kihívtam a rendőrséget. azoknak elmondtam, hogy mi történt, és, hogy én csak így tudtam megvédeni magam. Erre ők mondták, hogy akkor ne is erőlködjek a látlelettel meg a feljelentéssel, mert én jobban meg fogom ütni a bokám a gázspray miatt. Oké, elhiszem, hogy illegális, de hogyan védhetném meg magam nő létemre, ha nem így? Önvédelmi tanfolyamra nincs pénzem. Szóval maradt a gázspray.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ilyen sz@r a magyar igazságszolgáltatás. Még téged cibálnak meg, meg szégyenítenek le, mert ki mertél állni az igazadért. Én szurkolok Neked nagyon, majd írj, ha vége az ügynek!
Ismerek egy esetet mikor valami ellopott dolog miatt, ami kb. 10 ezer ft-ot ért feljelentették a tolvajt évekig jártak bíróságra, de nem tudták bizonyítani a dolgot, mert nem ismerte el. Végül mondta indulatosan a feljelentő, h legközelebb majd pereskedés helyett inkább jól megveri. A bírónő is mondta, h most is azt kellett volna tennie.
Úgy kell csinálni, h ne ismerjen fel. Símaszk esetleg otthon takarót rádobni és ütni aztán meg letagadni.
Sziasztok, köszi a válaszokat!
Visszavonta a feljelentést, mert (nagyrészt a válaszaitok alapján) megmondtam neki, hogy én is feljelentem. Úgy néz ki az ügy egyenlőre lezárul.
Ettől még két szegény cicám nem fog feltámadni. :((
Mégegyszer köszönöm!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!