Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményetek az önbírásko...

Mi a véleményetek az önbíráskodásról?

Figyelt kérdés
Elvertem a szomszédomat, mert mérgezte a cicáimat. Feljelentett, látleletet vetetett, most járhatok bíróságra, mégsem bántam meg.
2009. máj. 17. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
És te ugye megtetted a feljelentést az állatok megmérgezése miatt? Mert akkor lehet, hogy elmegy a kedve a további pereskedéstől.
2009. máj. 17. 00:15
 2/8 anonim ***** válasza:
21%
Ez nem megoldás a problémára!
2009. máj. 17. 02:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

De megoldás lehet. Mert "tyúkper" ebben az esetben az önbíráskodás, így ha a sértett fél mégis visszalép, akkor szinte biztos, hogy elúszik az ügy...

Nem véletlen ismeri a magyar jog a viszontkereset intézményét. És itt, ha önbíráskodásért jelentették fel a kérdezőt, akkor az önbíráskodást kiváltó okot viszontperelni kell. Sokkal jobb perpozícióba kerül az elkövető.

Amúgy önbíráskodás miatt jelentett fel a szomszéd? Vagy testi sértés miatt?

2009. máj. 17. 07:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Régen ezeket a "problémákat" egy-két pofonnal le lehetett rendezni,és jogosnak itélték ezt az elintézési módot.Én is beborítanék sokakat,mert egyre pofátlanabbak az emberek. Autósként azt mondtam, ha valaki összetörné a kocsimat,biztosan megverném, de felvilágosítottak,hogy még engem jelentenének fel garázdaságért.Sajnos az előttem szólóknak van igaza, nem verheted el, de valóban okos ötlet feljelenteni a cicák miatt.
2009. máj. 17. 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igazad volt, én is ezt tettem volna. Én két gázsprayvel járok a táskámban már évek óta. Egyszer kellett használnom, amikor a szembe szomszéd (90 kilós férfi)nekem ugrott és ököllel mellen vert engem (23 éves, 58 kilós lány), mindezt azért, mert nem köszönök az anyjának. Szóval jól pofán fújtam a paprika sprayvel, és kihívtam a rendőrséget. azoknak elmondtam, hogy mi történt, és, hogy én csak így tudtam megvédeni magam. Erre ők mondták, hogy akkor ne is erőlködjek a látlelettel meg a feljelentéssel, mert én jobban meg fogom ütni a bokám a gázspray miatt. Oké, elhiszem, hogy illegális, de hogyan védhetném meg magam nő létemre, ha nem így? Önvédelmi tanfolyamra nincs pénzem. Szóval maradt a gázspray.

Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ilyen sz@r a magyar igazságszolgáltatás. Még téged cibálnak meg, meg szégyenítenek le, mert ki mertél állni az igazadért. Én szurkolok Neked nagyon, majd írj, ha vége az ügynek!

2009. máj. 17. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek egy esetet mikor valami ellopott dolog miatt, ami kb. 10 ezer ft-ot ért feljelentették a tolvajt évekig jártak bíróságra, de nem tudták bizonyítani a dolgot, mert nem ismerte el. Végül mondta indulatosan a feljelentő, h legközelebb majd pereskedés helyett inkább jól megveri. A bírónő is mondta, h most is azt kellett volna tennie.

Úgy kell csinálni, h ne ismerjen fel. Símaszk esetleg otthon takarót rádobni és ütni aztán meg letagadni.

2009. máj. 17. 11:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Megoldás,nem megoldás,járt neki.Meg még most is járna egy-két pofon.
2009. máj. 19. 21:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi a válaszokat!

Visszavonta a feljelentést, mert (nagyrészt a válaszaitok alapján) megmondtam neki, hogy én is feljelentem. Úgy néz ki az ügy egyenlőre lezárul.

Ettől még két szegény cicám nem fog feltámadni. :((

Mégegyszer köszönöm!!!

2009. máj. 20. 14:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!