Mindenképpen illik köszönni?
A helyzet az, hogy van egy tanárom az egyetemen, akivel viszonylag jóban voltam, sokat beszélgettünk órák előtt ilyesmi.
Mostanában megváltozott a dolog, és nem tudom mire vélni.
Mindenesetre azt, hogy kerül, el tudom viselni.
De, hogy ha elmegy mellettem, úgy hogy megteheti, hogy nem vesz észre, mindezt úgy, hogy közben tudom, hogy igen, mert annyian mennek el mellettem, és mindenki köszön, és odajön...
Ő ilyenkor elkerül. Bevallom rosszul esik.
A kérdésem az: attól, hogy a tanárom, ha észrevesz, illik köszönnie, nem?
köszönöm a válaszokat.
Eddig mindig rámköszönt utcán is, hasonlók, ezért nem értem, hogy mi van, mert nem tudok olyanról, hogy valamit rosszul tettem volna.
10:46-os vagyok:
Nyilván nem is tettél semmi rosszat. Azért javasoltam, hogy ezekkel a mondatokkal próbáld szóra bírni, mert ha úgy kezded, hogy "vajon mi rosszat tettem?" - akkor, ha valóban értelmes ember (és feltételezem, igen), rögtön arra gondol: "nicsak! ez a tanítványom mennyire karakán! Érzékeli, hogy történt valami - és magyarázatot kér. De ahogy kéri! Aaaz igen! Tapintattal és szerénységgel; hajlandó nekem "megelőlegezni", hogy ő követett el hibát. Nem akármilyen ember ez!"
És tudod, ha idáig eljut, esetleg feszengve és szégyenkezve, de bevallja Neked, hogy "felült" valami baromi hülyeségnek, amit valahol, valakitől hallott Rólad. Innentől aztán helyreáll a rend.
Sokszor, nagyon sokszor mások rontják le a renoménkat - és nem is tudunk róla. Máskor buta félreértések adódhatnak - annyira kiszámíthatatlanok a mindennapi helyzetek..
Szóval, én a helyedben megpróbálnám. Szia!
köszi :D
megvárom a ma estét, előadást tartok az óráján, ha akkor is ezt játssza, utána megkérdezem...
Tegnapelőtt 11.45-ös vagyok:
szorítottam Neked, hogy sikerüljön megoldani a helyzetet. Történt-e valami megnyugtató? Örülnék, ha igen.
Tulajdonképpen nem, mire az előadást tartottam volna, hulla voltam, a kimerültségen felül, így nem igazán sikerült jól. Emellett most nem tudtam értelmezni hogy köszönt-e vagy sem. De talán igen
Mindenesetre az előadásomat ötössel honorálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!