Lehetne egy kérdésem a tisztelettel kapcsolatban?
a tisztelet éppen, hogy nem a feljebbvalóságról szól!
Azt jelenti, hogy valamiért nagyra becsülöd
becsülsz benne valami nagyságot, amire felnézel
ez lehet a becsületessége, kitartása, műveltsége, bölcsessége
a korábbi generáció érzi, hogy pozitív dolgokért szokás tisztelni
azt nem szokta (normális) ember mondani, hogy "tisztellek, testvérem, amiért erre a nagy házra valót összeloptad"
persze, abban igazad lehet, hogy mondanak olyat, hogy tiszteld pl. a korát
tehát egy emberrel, akire nem nagyon lehet felnézni, mégse legyél pimasz, tisztelt a korát
alapvetően nem lerohanni a másik embert,hanem figyelembe venni,hogy mi az aminek én se örülnék,ha egy idegen,vagy nem idegen tenne velem.akit már ismerek valamennyire,tiszteletben tartom az igényeit az alapján,hogy tudom mi az ami fáj,vagy rosszul esik neki,és mi az,ami nem.Ha valaki nehéz eset,akkor igyekszem tudtára adni,hogy a tiszteletem iránta nem azt jelenti,hogy mindenben meg akarok neki felelni.
a valódi tisztelet őszinte,és belülről jön,nem pedig mosolygás,jópofizás,mert ezek önmagukban semmit nem érnek,ha belül nem tisztelem/mondhatnám azt is,hogy szeretettel vagyok iránta/ az illetőt.
30/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!