Szerintetek elítélnek-e valakit csak azért, mert tolmács, magyar/spanyoltanár vagy bármi hasonló munkakörűként valaki spirál fültágítót hord? Netalán mondjak le róla, különben sehova se vennének fel így dolgozni?
el.
(gondold ezt még át. ha ennyire álmod a pálya, lemodhatsz egy kis feltűnési viszketegségről - ugyan is, a legtöbb konszolidált értelmiségi ezt gondolja róla, és ordenáré, felesleges dolog. te is még csak gyerek vagy.. látszik)
Nem vagyok biztos benne, hogy ezekben a szakmákban ez szerencsés. Engem sokkal kevesebbért is kinéztek. Nagyon hosszú, kibontott haj (nő vagyok!!!), rúzs, nem egészen szolid külső, fekete ruházat - állítólag évek múlva is emlegettek, nagyon begyöpösödöttek itt az emberek! Pláne egy iskolában...! Felvenni éppen fel fognak, lehet, HA NAGYON JÓ VAGY,mint én voltam - de kinek hiányzik, hogy olyanért, amiért nyugaton vagy Skandináviában vállat vonnának, itt csodabogárnak nézzék az embert? Egyszerűen abba fáradtam bele én is, hogy töményen szembesültem naponta az emberi szűklátókörűséggel, begyöpösödöttséggel...
A tolmácsszakmának meg (jártam egy darabig képzésre, ott is mondták) része, hogy a tolmács maradjon a háttérben, ő csak a hang, ott sem szerencsés egósnak, extrémnek lenni.
Akkor inkább válassz olyan foglalkozást, ahol kevésbé számít a külső, pl. fordító, informatikus, stb.
Vagy válassz sima piercinget, amit szükség esetén kivehetsz-visszarakhatsz. (Vagy tetkót olyan helyre,amit szükség esetén egy hosszú ujjú ruha eltakar)
A fültágítással az a baj, hogy túl végleges (és be kell vallanom, nekem, pedig nem vetem meg a hasonló dolgokat, ez konkrétan nem is tetszik)
Nem örülnék neki, ha a kölköm osztályában egy spirálfülű lilafej, tetoválással a karján akarna a TANÁR lenni.
Amúgy pedig nagyon sok helyre nem vesznek fel, ha látható módon van torzitva a jelentkezo feje. Pl. a bankszektorban szinte kizárt, hogy dolgozz, vagy pl. óvónő sem leszel. Ugyanigy hiteltelenné válsz ügyvédként - de lehetne sorolni.
Ebben szerintem 10 év múlva sem lesz változás, ugyanis azokban az országokban, ahol kb 50 évvel a magyar mentalitás előtt járnak és jóval fejlettebb a gondolkodásmódjuk, ott is remekül megélnek a test-eltorzítás-visszaállító klinikák (nyom örökre megmarad)
Gondold at, mi szeretnél lenni.
Tudják, hogy mi az a sztereotípia és előítélet, pont azért nem fogják alkalmazni a kérdezőt.
Teljesen mindegy, hogy a főnöke mit gondol, ha egy konszolidált, 50-es vezérigazgató nem szívesen dolgozna vele együtt, és keres egy olyan céget, akik egy borotvált, rövid hajú, öltönyös-nyakkendős fiatalembert adnak a háta mögé.
Egy ügyvezető, vagy "kisfőnök" mindig a céget képviseli, ő otthon azon törte a fejét, hogy a bordó vagy az élénk piros, vagy a paprika piros nyakkendője illik jobban a cég profiljához. Hát biztos nem fog megjelenni egy olyan emberrel, akin látszik a lazaság, a hányavetiség, hogy nem akar megfelelni a társadalmi elvárásoknak, és éppen lázad.
A tolmács reprezentatív munkakör, ahol te is az adott céget képviseled, még ha csak ideiglenesen is.
A tanároknál szerintem egyáltalán nem gáz, végül is pont olyan környezetben fogsz dolgozni, ahol ez elfogadott, nem fognak a diákok megütközni a megjelenéseden.
Amúgy ott tartunk, hogy lassan bármilyen tanárnak örülnek majd, csak legyen. :)
Külföldön sem veszik komolyan a testékszereket viselő,feltűnően öltözködő embereket komoly beosztásokban.
Ez nem elmaradottság. Az ilyen emberek nem keltenek megbízható,komoly benyomást.
Menj be külföldön pl. egy bankba ,ott sem látsz még beosztottat sem,aki testékszereket visel,vagy feltűnően öltözködik. Sőt,még a jobb üzletekben sem.
A jó ízlés 10 év múlva sem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!