Fiatal Doktornőt tegezni vagy magázni illik?
Persze lehet egyből hülyülni is azért mert doki.
Magázódva is lehet poénkodni.Főleg ha be jön a csaj.
nem tudom honnan szedtem hogy lány vagy,talán mert lányok szoktak ilyet kérdezni többségében.
bocsánat tévedtem
Csakis a magázó formát használd.
Ha egy koncerten szeretnél leszólítani egy fiatal nőt, vagy bárhol máshol nyilvános helyen, akkor tegezheted természetesen, de hivatalos helyen nem illik tegeződni, akkor sem, ha fiatalabb nálad az illető, akár férfi, akár nő.
Pláne nem egy orvost, az ő társadalmi pozíciója a legmagasabb, egy 80 éves nénike sem tegezhet le még egy 18 éves orvostanhallgatót sem.
Nincs olyan szabály, hogy jó napottal nem illik köszönni a nőnek. Annyi alapja van, hogy a "jó napot" hangozhat nyeglén. Ha odatesszük, hogy "kívánok", udvarias és tisztelettudó.
Kérdező! Köszönj jó napot kívánokkal, és udvarias leszel. Eszedbe ne jusson letegezni. Nyilván ha az orvosnő felajánlja, hogy tegeződjenek (nem valószínű), akkor utána te is tegezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!