Szerintetek hogy illik viselkedni egy vendégnek az otthonomban? A vendégnek mindent joga van kivenni vagy elkérni a hűtőből és nekem kötelességem odaadni?
Konkrétabban a párom barátja is itt volt nálunk nekem pedig bulizós vendégségem volt,de külön voltunk!Az én társaságomnak bevásároltunk és nem akartunk adni a párom barátjának abból amit kifejezetten a bulira vettünk erre ő kiszolgálta magát!
Másik alkalommal ténylegesen az én vendégem volt,akkor kiraktam egy csomó mindent kínálni az asztalra,de neki az kellett ami a hűtőben volt.
Tényleg én vagyok az illetlen vagy jól látom,hogy ő az?
Mit követel meg a vendégjog,hogyan illik viselkedni?
Nem volt mindegy,hogy egy tányérral több vagy kevesebb,mert mi pont annyit vásároltunk amennyire szükségünk volt.Tehát,ha adok a párom barátjának akkor az egyik vendégemnek nem jut!Ráadásul ő egy hatalmas nagy étvágyú ember úgyhogy szerintem egy adag nem lett volna neki elég.Én úgy gondoltam,hogy ahogy mi is be tudtuk szerezni magunknak az elemózsiát úgy ezt ők is meg tudják tenni!
Vagy a vendégjog szerint nekem adnom kellett volna és lemenni ismét vásárolni?
Régen barátja a páromnak az illető!
Ez egy lány buli volt csak lányoknak és egyébként se hívhatok meg valakit a szülinapos helyett!A párom megkérdezte,hogy átjöhet-e a barátja hozzá közben én meg azt mondtam,hogy igen!És mivel külön voltak a bulitól nem gondoltam azt,hogy nekem kéne kiszolgálni az ő barátját!
Egyébként meg a párom se szeretné,hogy én meg a kanbulija közepére beüljek és ezzel nincs is gond!
Csak szerintem érdekes lenne,hogyha miközben ő a társaságával italozik a másik szobában a barátnőmet nem én szolgálnám ki,nem én szereznék neki akár élelmiszert akár italt hanem a páromnak kéne!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!:)ha valakinek még van észrevétele akkor írjon!A vélemények eléggé megoszlanak és eltérőek sajnos.
Úgy döntöttem,hogy többé nem vállalok párhuzamos vendégséget,hanem a párom barátját majd külön vagy a párom társaságának tagjaként fogom fogadni!
Azt nem tehetem,hogy nem engedem be többet,mert a párom legjobb barátja!!!!!
Viszont nem fogok gürizni a kínálni valóval külön hanem a boltban veszek és megkérem a páromat,hogy az egyéb hűtőből elfogyasztott élelmiszert pótolja a barátja után!
Így én sem leszek ideges és ő is úgy lesz vendégül látva ahogy neki tetszik!:)
Nem. A vendégség nem azt jelenti, hogy mindent szabad. Ha az aranyláncot kéri, ennyi erővel azt is oda kellene adni neki, mert vendég??
A vendég vegyen abból, amivel megkínálják, egyszer illik megkóstolni, amivel kínálnak, de csak azért valamit kivenni a hűtőből, mert megkívánta, hát kb. egy 3 éves szintjén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!