Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegezed, vagy magázod a...

Tegezed, vagy magázod a nagyszüleidet?

Figyelt kérdés
Hogyan szólítod őket, és hogyan köszönsz nekik? A köszönés után tegezed, vagy magázod őket?
2009. ápr. 15. 17:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Apait tegezem, anyait magázom
2009. ápr. 15. 20:15
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik nagyszülőmet tegezem/tegeztem 17/L
2009. ápr. 15. 20:44
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

anyait tegeztem, apait magázom,de apám tegezi az édesanyját

érdekes szitu:),és minden felmenőmnek csókolommal köszönök,egyedül a dédimamámat sziáztam ( majd 100 évig élt!)47 éves nő vagyok

2009. ápr. 15. 22:59
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

apai ágról csak nagymami él, őt tegezem pedig apukám és anyukám is magázza

anyai ágról tegezem meg anyukám is, de apu őket is magázza

de dédit mikor még élt, magáztuk, bár még viszonylag kicsik voltunk..

21/L

2009. ápr. 16. 08:14
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
tegezem. nagynenemeket magazom viszont. furcsa nem?
2009. ápr. 18. 15:41
 26/30 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen az eddigi válaszokat, ahogy látom, elég sokfélék vagyunk. :) (Persze nem csak ebből derült ki)

Utolsónak: nagynénéd... az egyik szülőd testvére, nem?

Mert én pl anyai ágon tegeződök, apai ágon magázódok... azt hiszem... De mivel nem vagyok benne biztos, hogy édesapám nővérét tényleg magázom -e, kerülöm az olyan helyzeteket, amikből ez egyértelműen kiderül. :) Szerencsére nem sokszor kell megszólítanom. :)

Egyébiránt én tegezem Mamócámat, de "csókolom"-mal köszönök neki, de bátyám magázza. Viszont Nagyit (másik mamám) mindkezzen magáztuk. Ő az apai nagymama volt.

2009. ápr. 18. 19:27
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Tegezem a két nagyimat:)Bár kétségtelen,h anyu anyját sokkal jobban szeretem.3 puszit adunk egymásnak,sőt ha elfelejtem már ő kéri ki magánakXD

Papák közül csak anyu apját,a msik egy,szóval nem kedveltem és ő kérte,h magázzam mert az úgy tisztelet teljesebb(persze az is h ő simán szembeköpXD)

2009. ápr. 19. 14:37
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

tegezem őket. de pl az egyik nagyimmal nem ápolunk valami szoros kapcsolatot, alig látom, és kb akkor sem beszélünk. őt is tegezem, de sziával nem is köszönök neki, hanem csak csókolomozom.

14/L

2009. ápr. 22. 20:13
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Most már senki sem él, de mindenkit tegeztem.
2009. ápr. 28. 10:27
 30/30 anonim ***** válasza:
nagymamát tegezek, dédimamát meg félig. pl: szia mama, hogy van?
2010. júl. 17. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!