Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért ne szarozzak le olyan...

Miért ne szarozzak le olyan dolgokat, ami nekem nem tetszik?

Figyelt kérdés
Pl. zenét, képet, emberi tulajdonságot. Ha nem tetszik, akkor miért baj, hogy leszarozom? Mert ugye ez csak az én véleményem, attól valakinek még lehet jó. Mert mindenre azt mondani, hogy "á ez nem igazán jön be" meg "elmegy", ilyen hazugságokat mondani szerintem felesleges. Meg fárasztó játszani azt, hogy "nagyon megértő vagyok". Csak simán leszarozom. A nagyon nagy empatikusságban el lehet fáradni...semmi értelme.
2011. aug. 15. 14:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De nem értem. Kultúrált viselkedés. Nem tetszik egy kép, egy festmény. Azt mondom, nekem ez nem tetszik, de ez nem fejezi ki teljesen az igazságot, szívesebben mondanám, szerintem ez iszonyat szar :)
2011. aug. 15. 15:43
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha arra mondod, ha valaki éppen kifejezte azzal kapcsolatban a tetszését, akkor azt a személyt is leszarozod. Ha csak úgy, anélkül, akkor nem gond.:)
2011. aug. 15. 15:44
 13/19 A kérdező kommentje:
Szarszámláló: 28
2011. aug. 15. 15:47
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

Miért probléma leszarozni valamit? Azért, mert a szarnak a wc-ben a helye, nem pedig a kommunikációban. Ráadásul ki vagy te, hogy eldöntsd valamiről, hogy szar, vagy sem? Ezt már előttem is írták, de megismétlem, véleményt természetesen nyilváníthatsz, tehát közölheted, hogy ez nekem nem tetszik, vagy szerintem ez így nem jó. SZERINTED. Viszont ahhoz nincs jogod, hogy valamit leminősíts. Én például nem értek a festményekhez, ezért max annyit tudok megállapítani egy képről, hogy teszik, avagy sem. Mivel nem értek hozzá, nem tudok festeni, ezért egyszerűen bunkóság lenne a részemről, hogyha egy képre azt mondanám, ami egyébként nem teszik, hogy szar. Ahhoz, hogy valamit ilyen erős kritikával illessünk, és trágyának tituláljunk, nagyon jónak kell lennünk az adott területen, tehát mondjuk Demjén nyugodtan kijelenthetné SP zenéjéről, hogy szar, de ő kultúráltabban fejezné ki magát. Neked viszont annyi jut, hogy közölheted, hogy nem jön be. Esetenként persze találkozik az ember olyan szinten silány minőségű dolgokkal amire tíz emberből tíz azt mondja, hogy trágya, ilyenkor lehet szarozni, de még jobb, ha az ember azt

mondja, hogy kritikán aluli.

Ami pedig az emberek leszarozását illeti, gigantikus bunkóság. Ki vagy te, hogy bárkit is elítélj? Ismered őt születésétől fogva? Tudod, hogy mit miért csinál, hogy honnan jött, miért olyan amilyen? Nem? Akkor csöndben lehet maradni, mert lehet, hogy kiáll a gerenda a szemedből.

Félreértés ne essék, én is használom ezt a kifejezést, nem vagyok szent, de nem mindegy, hogy milyen gyakran használod. Ha túl gyakran azzal bizony magadat, a szüleidet, és a baráti körödet minősíted.

2011. aug. 15. 17:02
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem használom túl gyakran. Az emberek leszarozásáról...ismerjek meg minden jött mentet szerinted, hogy alapos véleményt tudjak alkotni? A tulajdonságai alapján fogok róla véleményt mondani. Pl. ha valaki fellök az utcán, azt fogom mondani, hogy ez ez idióta barom. Persze lehet azért tette ezt, mert kiskorában verte az apja. És? Nekem ettől jobb? Nem.
2011. aug. 15. 17:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

najó, mondjuk akkor mondd azt: ez nekem iszonyúan nem tetszik. /ez szerintem borzalmas!

ez legalább tapintatosabb, és nem hiszem hogy olyan megterhelő ezt használni a

2011. aug. 15. 19:10
 17/19 anonim ***** válasza:

*szar helyett

bocsánat, nem direkt vágtam félbe a hatásvadászatért :D

2011. aug. 15. 19:10
 18/19 anonim ***** válasza:

"Pl. ha valaki fellök az utcán, azt fogom mondani, hogy ez ez idióta barom."

De miért? Miért kell egy ilyen alapján minősíteni? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy oké, semmi gond?

2011. aug. 15. 20:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Most, ha egy zenére azt mondom, hogy szar a nem tetszik helyett az miért baj? Azzal csak a zenét minősítem le, nem az előadót.:D Ha úgy mondanám, akkor szar az előadó is meg a zene is. de csak a zenékre szokták kérni a véleményt, hogy tetszik-e. Mondjuk általában úgy szoktam mondani, hogy nem jön be mert nem az én stílusom, vagy nem tetszik. De általában még erre is felszokták húzni az orrukat, hogy jaj miért nem tetszik?! Na ilyenkor szívesen a képükbe mondanám, mert NEKEM EZ SZAR! Régen mondtam azt, hogy szar. De igazából, ha úgy lenne kedvem, akkor ki is mondanám. Mert nem tetszik és kész. Attól még csak a zenére értem azt, hogy szar. ;)

Ettől nem leszek bunk.ó primitív, csak olyan aki néha megszegi az előállított etikettet. Vagy elfogadja vagy nem. Mondjuk az is érdekes tény, hogy általában inkább a különböző zenei (vagy másféle ) ízlést nem szokták elfogadni, mintsem a minősítést amit mondunk erre-arra.

A sz@r önmagában nem primitív, nem bunk.óság, csak egy jelző, amit akármire érthetsz- csak az utóbbit nem árt tisztázni.

2011. aug. 16. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!