Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha úgy hozok ki valamit...

Ha úgy hozok ki valamit olcsóbban a boltból, hogy felcserélem a vonalkódját. Bevihetnek lopásért?

Figyelt kérdés

Úgy tudom jogilag az számít lopásnak, amikor az eladótérből fizetés nélkül hozol ki valamit.

Ha az adott áruért, amelyet a kezemben leadok a kasszánál, egy adott tranzakció keretein belül pénzt fizetek. Lényegtelen hogy milyen számok és papírok takarják a tranzakciót kifizettem és már a sajátom. Ha a bolt rá is jön, hogy tévedtek, vagy csaltam a vonalkódokkal, nem tehet. (szerintem) semmit.

De itt ma magyarországon szerintem ugyanúgy hátrarángatnának az őrök, kifordíttatnák a táskámat és rendőrt hívnának.

Szóval?

Légyszi ne gyertek azzal, hogy ne lopjak, meg minden. Itt most nem ezért tettem fel a kérdést.

Egyébként tudtommal jogilag csalásnak számít, de csak akkor lehet belőle ügyet csinálni, ha be tudják bizonyítani, hogy én cseréltem fel a kódokat.

2011. aug. 8. 11:30
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
igencsak nagy pofád lett kérdező
2011. aug. 9. 15:12
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

"nem tartóztathat fel. emberrablásnak minősül. csak a hatóságnak van joga erre."

"(2) A személy- és vagyonőr jogosult a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a cselekmény abbahagyására felszólítani, a cselekmény folytatását megakadályozni, az elkövetőt elfogni és a birtokában lévő, bűncselekményből származó vagy annak elkövetéséhez használt dolgot, illetve támadásra alkalmas eszközt elvenni. Köteles azonban az elfogott személyt haladéktalanul az ügyben eljárni jogosult nyomozó hatóságnak átadni, ha erre nincs módja, e szervet nyomban értesíteni. Így kell eljárni a tetten ért személytől elvett dolgokat illetően is.

(3) A személy- és vagyonőr arányos mérvű kényszerítő testi erő alkalmazásával

a) a védett személy biztonságát fenyegető támadást elháríthatja;

b) a védett létesítménybe, területre való jogosulatlan belépést megakadályozhatja, a jogosulatlanul bent tartózkodót onnan eltávolíthatja;"

Na látod kispajtás,jogosult téged elfogni,ha a kérdésben írt magatartást megvalósítod. Szépen feltartóztathat,amíg megérkezik a rendőrség, te meg siránkozhatsz,hogy emberrablás majd jól kiröhög mindenki.Fogadok azt sem tudod mi az az emberrablás, csak még filmekben láttál olyat, de a jogi hátterét nem ismered.

2011. aug. 10. 11:06
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még testi kényszert is alkalmazhat,ha erre okot adsz, te nagypofájú.
2011. aug. 10. 11:07
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Kisbarátom nagyon nagy a pofád, az iskolázottságomat ne nagyon firtasd, mert több szakmám van, mint neked.

De éljenek a tolvajok, még jó, hogy tisztában vannak a jogaikkal! /vagy mégse?/

2011. aug. 10. 19:52
 35/37 anonim válasza:
47%

ugyanazon termék pl. tejföl 100 grammos vonalkódját otthon kivágod, kétoldali ragasztóval megspékeled, hátulról, beviszed és a tescoba ráragasztod pl a kilós tejfölre.

Igy a tejföl lehuzásakor tejfölt ir ki a kmonitor, és nem 800 ft ot hanem pl 80 ft ot...

igy a blokkon szereplő tejföl szó egyezik a tejföllel ami a kosaradba van...ennyi.

2011. aug. 21. 20:15
 36/37 anonim ***** válasza:
Utolsó, a blokkon legtöbb esetben rövidítve, felismerhetően van a név, és rajta van a tömeg is... tehát ha te a blokk szerint vettél 10 db 100g-os Ancsika tejfölt, de nálad ugyanakkor, ugyanott 10 db 1000g-os Ancsika tejföl van, a pénztáros ezt nagyon könnyen észreveheti, kisebb vizsgálat után a turpisság is kiderülne.
2011. okt. 20. 08:50
 37/37 anonim ***** válasza:

Kamerafelvétel nélkül nem büntethető a kódcsere. Hiszen a kódot egy áruházi alkalmazott is kicserélhette vagy egy másik vevő is,te meg jóhiszeműen berakod a kosaradba.

Szóval ha el is kapnak kedves kérdező ,de nincs bizonyítékuk arról hogy te a saját kezeddel raktad át a kódot akkor bukták az ügyet egy esetleges bírósági perben!

2011. okt. 20. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!