Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Írhatok neki? Nem lenne...

Írhatok neki? Nem lenne félreérthető?

Figyelt kérdés

Professzorom az egyetemen. Februárban kórházba került, márciusban lett jobban, akkor írtam neki, miután egyik tanártól megkérdeztem, írhatok-e, hogy hallottam, hogy rosszul volt és remélem, már jobban van.

Válaszolt. Leírta, hogy köszöni figyelmességemet, már lényegesen jobban van, hogy az elmúlt időszakban nem sokat tudott pihenni és nemsokára szanatóriumba is kell mennie (márciusban).

Most tudom, hogy szeptemberben megint lesz, de szívesen írnék neki, hogy van most és kifejezném örömömet, hogy megint lesz a következő tanévben.

Fontos számomra, de nem úgy, mint férfi, mégis úgy érzem, hogy levelemből ez derülne ki. :/

2011. aug. 1. 16:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Ill. adhatok neki vmi apróságot, amikor találkozok vele? Mit lehet venni egy professzornak ilyenkor?
2011. aug. 1. 16:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az már szép gesztus volt, hogy írtál neki egyszer, de ha újra megtennéd azt gondolhatná, hogy tényleg érdekel téged, mint férfi, vagy hogy a jobb jegy érdekében vagy ilyen figyelmes. (persze lehet, hogy ezek eszébe se jutnak, de azért ezzel vigyázni kell, mert sajnos lehet, hogy fordítva sül el a dolog)

De ez egyébként nagyrészt attól függ, hogy vagytok e bármilyen személyes kapcsolatban. Ha olyan előadást tart ami kis teremben van, kevés emberrel, megvitatjátok együtt a dolgokat, ismer,...hasonlók, akkor még talán belefér, hogy újra írj, de az ajándékot akkor se javasolnám. Bár tényleg a viszonyotoktól függ.

2011. aug. 1. 17:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyszer másfél órán át ültem az irodájában (mielőtt beteg lett) és azt hallgattam, hogy milyen nyűgjei vannak.

Mindenkinek jelest ad, szóval nem hinném, h. erre gondolna... Viszont attól tényleg tartok, hogy úgy érzi, szerelmes vagyok belé. De azért jó lenne vhogy a tudtára adni, hogy örülök, hogy meggyógyult. Esetleg mondjam el ezt neki személyesen?

2011. aug. 1. 17:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Hmm. Jó kérdés. Bár még csak most megyek egyetemre, nem tudom milyen a viszony az ottani oktatók-hallgatók között, de én személyesen találkoznék vele, akkor már egy tábla csokit, vagy valami kis APRÓSÁGOT (de tényleg apróságot) vennék neki, beszélgetnék vele, és ha ő úgy gondolja, hogy úgy közelítesz hozzá, mint egy férfihoz, akkor rákérdez, gondolom, ekkor tisztázhatod magad. Vagy mondhatod, hogy olyan hülyén veszi ez így ki magát, olyan, mintha vonzódnék a professzor úrhoz, de higgye el, tényleg csak az egészségi állapota érdekel.

Na? Na? Na? Milyen volt? :D:D

2011. aug. 4. 22:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez aranyos, köszönöm. :) A prof. 56 éves. Remélem, nem gondolja majd, h. vonzódom hozzá. :/ Különben is: én néha tényleg azt érzem, hogy ő vonzódik hozzám... :D De szerencsémre mindenkivel ilyen közvetlen. :D Igazad van, nagy baj nem lehet belőle. :))

Melyik egyetemre mész, tudod már? Jó gólyáskodást! :)

2011. aug. 5. 08:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Debreceni Egyetemre, kémia szak :D
2011. aug. 5. 08:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor ég és föld. Én bölcsész vagyok. :)
2011. aug. 5. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!