Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan mondjam ezt angolul,...

Hogyan mondjam ezt angolul, hogy ne legyen félreérthető?

Figyelt kérdés

Én jól kijövök valakivel 5 napja.

I have got on well with someone for 5 days.

A have got, mint nyelvtani szerkezet egy kicsit zavar engem. Helyette van a recieve ige, de abban a formába picit fura a mondat, és biztos vagyok benne, hogy úgy nem jó. Vagy mégis?

2010. okt. 5. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:

I have gotten on well with somebody for 5 days.

Ez így szerintem teljesen jó.

2010. okt. 5. 18:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Jol van ahogy eloszor irtad. A "receive" (helyesen irva) nem illik ide.

Olvasd el a lenti infot, konnyebb megjegyezni melyik szo van "ie"-vel vagy "ei"-al.

On this page are rules for spelling words with ie or ei along with examples of words that have the letters ie or ei. The exceptions, or some of them, are noted.

Words with ie and ei:

When the sound is e write ie except after c

Words:

relieve, priest, relief, chieftain, grievous, field, belief, yield, thief, shriek, reprieve, besiege, piece, pierce, cashier, reprieve, brief, sieve

Words after c:

conceit, ceiling, deceive, perceive, receipt, deceit, conceive,

When the sound is other than e, usually write ei Words:

eight, rein, veil, heir, weight, their, sleigh, vein, neigh, skein, neighbor, reign, freight, heifer, weir, weigh

Exceptions

There are always exceptions.

Words:

friend, mischief, seize, sheik, weird, either, neither, financier, leisure, seize, species,

2010. okt. 6. 14:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Visszaterve kerdesedre, szerintem igy erdekesebb, valasztekosabb, ha igy irod.

I have become friendly with someone in the last five days.

2010. okt. 6. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!