Huszonévesek,30-35 éves nőknek, hogyan szoktatok köszönni?
Hivatalos helyen magázva, de pl múltkor a bankban magázva köszöntem egy 30 év körüli csajnak, ő is magázva köszönt, de mikor már nagyjából végeztünk, akkor tegezett. Hát én is visszategeztem. Ha ő tegezhet, akkor én is. Szóval pl sziával köszöntünk el egymástól.
De ha pl kisgyereke van akkor is tegeződni szoktam. Meg sztem az úgy látszódik, hogy kinek hogyan kell. Ha fiatalos, kedves kinézetű, akkor jól fogadja tegeződést, ha morcosabb akkor inkább magázom. Persze ez nem hivatalos helyre vonatkozik. Mondjuk boltban a kasszánál általában ők köszönnek előre, és ha tegeznek akkor visszategezek, ha magáznak akkor magázva köszönök
22/L
Hivatlos helyen persze hogy magázódás van.Ha például egy 10 éves kislány lenne a (pl) postán akinél fel kell adnom a csekket,azt is magáznám.
De ahogy előttem is írták,az adott ember modorából,viselkedéséből,külsejéből döntöm el.
Mondjuk én egy 40 évest is gond nélkül letegezek,nem fogom csak azért magázni,mert előttem született pár évvel.Előbb is hal meg,ha minden igaz.
A kor nem előny,inkább hátrány.Persze,több a tapasztalata elvileg,mint nekem,de mire megy vele 40-50-60 évesen?
A világ a fiataloké! :D
21/F
42%-os tapasztalt versenyző :))
ADDIG leszel kamasz még,amíg így látod.
Majd ha kezdesz ráébredni hogy nem te fingtad a passzátszelet és nem te sz@rtad a spanyolviaszt,na majd akkor kezdheted már magadat felnőttnek érezni.
20 évesen mi is így éreztük és így utólag visszanézve vicces milyen kis tacskók voltunk abban a korban,csak egy nagy mellénnyel ami mögött semmi de semmi nem volt :)) Csak egy nagy üres száj,semmi tapasztalattal és semmi tudással.Dehát ez így van mindenkivel.
Ez a hozzáállás a magázás-tegezéshez pedig szerintem jól példázza hogy mennyire elkanászodott mindenki.Engem anno(még az őskorban)úgy tanítottak hogy aki idegen vagy idősebb azt szigorúan magázni kell.Megnézel egy régi Kabo-Jávor-Karády filmet ezt jól láthatod.Mennyivel szebb kor is volt az(ebben a tekintetben).Manapság már mindenki helló szia szevasz jó a seg.ged kó wopper?
A mai szülők nem nevelik sem tiszteletre,sem tisztességre a gyerekeiket.Káromkodj,tegeződj,köpködj,sz@rj a szoba közepére hiszen neked jogod van mindenhez,légy önmagad bla bla.
Szerencsére már 673 éves őskövület vagyok már csak 300 évem van hátra :)
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 13:41
Ez tetszett! :D
Köszi,hogy nem úgy mondtad el a véleményedet,hogy le"szaroshülyegyerek"-ezel,így viccesebb és megfontolandóbb volt! :)
manspág meg ez a ritka,igaz lehet hogy az miatt,mert lassan 1000 éves vagy :D
De visszaolvasva igazad van,tényleg nagypofájú volt kicsit a szöveg.Abban viszont javítanék,hogy én SOSEM voltam úgy,hogy azt hittem volna,hogy én találtam fel a spanyolviaszt.(Ez a legkézenfejvőbb mondtad,pedig nem akartam ismételni)
Egyszerűen csak tudom,hogy nem vagyok egy semmit sem érő ember,tudom kinél érek többet és kinél nem.Ugyanakkor egy szélsőséges ember vagyok.Nem pártokra gondolok,hanem az életre önmagában,így kicsit máshogy látom a világot.
És nekem sem tetszik a MAI 12-16 évesek viselkedése,mert ha én gyökér vagyok,akkor ők egysejtűek :)
És személy szerintem nem a tisztelet szót használom,ha gondolok valakire.Kedvenc íróm,Vavyan Fable írta,hogy a tisztelet nem ranghoz és korhoz kötött (ponyva regényeket ír,de attól még vannak jó gondolatai :D).Ha már gondolni kell valamire,akkor inkább azt mondom,hogy elismerek valakit.
Ha például egy 30-40 éves ember okosabb nálam (ami nem nehéz),akkor azt elismerem,de nem tisztelem miatta.Tudom,hogy nem attól függ a ember viselkedése és gondolkodása,hogy hogy tanult a suliban(konkrétan örültem,ha kettest kaptam reál tantárgyakból,ellenben a többiből 4-es,néha 5-ös voltam.).
Nem vagyok okos,de értelmes embernek tartom magam.
És így jó nekem.Meg persze magamat adom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!