Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 4 éves osztály találkozó,...

4 éves osztály találkozó, ötletek?

Figyelt kérdés

Jövőhét szerdán akarnak szervezni osztálytalálkozót, de úgy, hogy 2 ember megbeszélte, hogy menjünk egy olyan épületbe(egyik osztálytársamé volt, csak már nem megy a vállalkozás) ahol fűtés sincs. se kajáról, se innivalóról nem gondoskodnak.De azért odaírták, hogy piáról(gondolom alkoholos) mindenki magának gondoskodik. Ez normális? Ennek nagyobb feneket szoktak keríteni?

Nem akarom azt, hogy néhányan beállítanak egy üveg vodkával, és leisszák magukat, szerintem beszélgetni kéne ilyenkor. Nem úgy megy ez, hogy akik szervezik, ha már nem beülős helyre megyünk, akkor vegyenek sütit, meg inni valót, esetleg pár sört, vagy lájtosabb piát majd aki elmegy beledob mondjuk 500ft-ot? Én valami ilyesmire gondoltam, de fogalmam sincs hogyan megy.Eddig is voltak "osztálytalálkozók" ahova úgy hívták meg az embereket, hogy szelektáltak, és akit gázabbnak ítéltek, vagy nem voltak vele jóban azokat nem. Ez lenne az első nagy, igazi osztálytali, mert a többit én nem nevezném annak, hogy 6-an összeülnek..

2011. okt. 27. 15:09
 1/7 A kérdező kommentje:
íí bocsi, most vettem észre, az osztálytalálkozót egybe írják..:/
2011. okt. 27. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az osztálytalálkozó az úgy szokott lenni, hogy általában megszerzik az összes osztálytag e-mail címét vagy lakhely címét - ezekre temrészetesen küld egy levelet esetleg felhívja telefonon az illetőt.

A levélben leírja mi lesz az osztálytalálkozón illetve értesíti, hogy xy-t pénzt kell beadni (!!!) . Ez általában 500-tól 2000 FT-ig terjed, attól függ, milyenek a programok. Fontos az udvarias megkérés és legyen benne egy kis nosztalgikus vonás - tehát derítse kedvre az olvasót! A végén leírja, ki is ő, mi a telefonszáma és elérhetősége.

Programok: általában reggel kezdődik és kb. -45 óra körül mehetnek haza az emberek (lehet rövidebb, lehet hosszabb osztálytalálkozó, de inkább félúton legyen, mert van, akinek dolgoznia is kell, de van, aki belemerült a beszélgetésbe). Mindig van ebéd! utána pihi idő, amikor emésztenek, majd utána valami program - ha faluban nőttetek fel akkor falulátogatás, temetőlátogatás, a régi iskola meglátogatása. Ha városban, akkor már nehezebb kitalálni mi legyen, mindenesetre körbejárhatjtok az iskolát és környékét. Az emberek általában egyfolytában beszélgetnek, emiatt nem kell sűrű programot csinálni, mert sok a mesélnivaló meg hát "szevasz haver, mi újság, hogy van az asszony?".

Mindnekinek, aki részt vesz, kell pénzt beadnia, mert ma már nincs olyan ember (ill. kevés van) aki önkéntesen beleölne pénzt, vagy ingyen elvállalna valamit. NEM! Meg kell kérni valakit, hogy főzzön, hogy mosogasson - illetve nem kell elmosogatni, ha műanyag tányérokból esztek. Ki kell bérelni egy olyan helyet, ahol fűtés is van, mert az ember nem kabátban akarja végigülni a napot, hanem kényelmesen, melegben.

Azért legyen valami program is, mint mondjuk kvíz - Ki mit tud?, Totó vagy hasonló játékok, amit mindenki tud játszani.

Az osztálytalálkozók lényege az, hogy jól érezd magad a volt társakkal. Először ugyan nem nagyon ismeritek meg egymást, de aztán "jaj szia!!" és elindulnak a bezsélgetések. Meghívhatjátok volt osztályfőnökötöket, volt tanáraitokat, felidézhetitek a sulis életet, az aranyköpéseket, tantárgyakat, tanárokat, miiiindeeeent ami eszetekbe jut - család, barátok, férj/feleség, bármit.

Mindenkit hívjatok meg, mert az nem osztálytali, ha 6-an összeültök és unatkoztok. Az osztálytalálkozó az osztálytalálkozó, nem pedig a 'kiválogatom, hogy kiket szeretek és kiket nem', mert lehet, hogy akit annak idején utáltál, meg fogod szeretni és tartani fogjátok a kapcsolatot!

Úgyhogy hajrá és remélem segítettem!

2011. okt. 27. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok!

* 4-5 óra körül (du.)

+ hozzáteszem, hogyreggelre is lehet egy kisebb program, akármikor végülis, de ebéd után mindig adjatok egy kis időt, hogy emésszen az ember, mert teli gyomorral nem jó semmit se csinálni! Lehetőleg ne rohanjatok, ha sétáltok vagy kimozdultok! Az osztálytalálkozó célja az, hogy újból összejöjjenek a régi társak!

2011. okt. 27. 15:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Az is egyfajta osztálytalálkozó,ami most nálatok áll szervezés alatt kedves kérdező,de ahogy az előbbi kommentből is látszik,többféle osztálytalálkozó létezik.Általában tükrözik az adott osztályt,mind a programok,mind a részvételi arány stb. terén.Itt mindenki fiatal,és a legtöbben egy nagy bulinak fogják fel az egészet,ahol beszélgethetnek (és többnyire),berúghatnak a volt osztálytársaikkal.

Szerintem nem kell ennek akkora feneket keríteni,ha van kedved menj el,vigyél magadnak valami innivalót amit szeretsz,illetve ilyenkor illik a közösbe is vinni valamit (pl. rágcsálnivaló).Ha nincs akkor ne menj el,vagy vállald el te a szervezést,és akkor olyan lesz,amilyet megálmodsz.

A lényeg,hogy van,ahol nagyobb feneket kerítenek ennek,de a tapasztalataim szerint ez főként az idősebb korosztályban jellemző,persze vannak kivételek!!Iskolát és temetőt látogatni kevés 'osztály' megy el 22 évesen,inkább évtizedek múlva 'szokás'.

2011. okt. 27. 17:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Mindkettőtöknek köszi a választ, hasznos volt!

Mivel még "csak" 4 éve ballagtunk el vagyis mostmár lassan 5, így még nem nagyon vannak férj feleség, gyerek temető témák.Bár az egyik osztálytársam megházasodott már, egy másiknak pedig gyermeke van..

Nagyon örülnék, ha tényleg valami olyasmit hoznánk össze, amit az első válaszoló írt, csak azt érzem, hogy talán cikinek találják így megszervezni. Sajnos olyami lesz szerintem, amit a második válaszló írt..

Ja és hozzá teszem, hogy nálunk DÉLUTÁN 5-re tették a kezdést, szóval nem számítok nagy dologra, max 1-2 órát együtt leszünk és kész..:/

2011. okt. 28. 13:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, igen elnézést, nem figyeltem jól a kérdésre. Hát igen... 22 évesen tényleg ne látogassatok temetőt, bocsi! :/

Az is beleszámít, hogy milyen volt az osztály régen, ki hogy állt a másikhoz, voltak-e csoportok és egyáltalán mindneki bírt-e mindenkit...

Sajnos, az 5 órai kezdésből kiindulva az jön le számomra, hogy a szervezők nem nagyon csípik a volt osztályt VAGY pedig senkinek sincs ideje, mindenki dolgozik (talán?).

Mindenesetre hívjátok meg a volt ofőtöket, mert neki is szép emlékei lehetnek rólatok.

És szerintem olyan helyen kéne lennetek, ahol van fűtés, mert kabátban tényleg nem jó ücsörögni, emg az sme jó, ha valaki prököltet hoz magának, a többiek meg eszik a szalámis szendvicset.

Meg amúgy az sem állapot, ha valaki egyedül visz valamit a közösbe...

Egyébként egyetértek a második hozzászólóval - ők tényleg bulinak fogják fel az egészet: először beszélgetnek, aztán jöhet a vodka! Végülis ez is egy forma, hogy jól érezze magát az ember.

All in all, érezd jól magad! Ha van kedved és időd, szervezd meg te, és akkor, élek a második hozzászólól szavaival; olyan lesz, amilyet megálmodsz!

2011. okt. 29. 14:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Sőt! Bocsi, én is félre érthetően írtam, ez nem gimis ballagás, hanem álatlános. 4évest, arra értettem, hogy 4 éve ballagtunk el általánosból. Szóval 18-19évesek vagyunk. Már pár barátnőmmel próbáltunk szervezkedni, hogy máshol legyen, legalább valami pizzázóba, vagy valami kellemes beülős helyen, de elég nagy veszekedéseket szűlt. Mert hogy a lány felajánlotta a helyet, és hogy nekünk nem jó..Meg az időpont se jó mindenkinek.. Szerintem alapból gáz, hogy nem tud senki szakítani egy napot erre. Gondolom én csipcsup dolgok miatt. Egyedül amit megértenék az talán a munka, vagy ha valaki külföldön van, de a többieknek nem tudom mi dolguk lehet..Én se biztos, hogy itthon leszek, de akkor felvonatozok vidékről..
2011. okt. 29. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!