Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit jelent ha valaki úgy...

Mit jelent ha valaki úgy iszik hogy közben a kisujját eltartja a többitöl?

Figyelt kérdés
remélem érthető,tehát el álló kisujjal fogja a poharat
2009. márc. 27. 19:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Etikett része. De érdekelne, hogy Te vajon mit hittél, mit jelent. :D
2009. márc. 27. 19:25
 2/12 A kérdező kommentje:

de az mit jelent hogy része?

nekem azt mondták hogy egy paraszt aki igy iszik.

2009. márc. 27. 19:31
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Ez semmiféle etikettnek nem része.

Néhányan azt hiszik, hogy roppant elegáns, holott nem az.

Engem nem zavar, jót röhögök!

2009. márc. 27. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
én is igy szoktam inni.. de nem azért mert elegánsan akarok viselkedni vagy vmi ilyesmi..egyszerűen igy szoktam igy kényelmes. :-)
2009. márc. 27. 20:24
 5/12 anonim ***** válasza:
10%
Azt,hogy görcsöl a kisujja és nem tudja behajlítani,de ízlik neki amit iszik és nem hagyja ebbe. Józan paraszti ész.He! =D =D
2009. márc. 27. 20:57
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

Paraszt aki így iszik? :D

Meg bunkó aki kinyitja egy lány előtt az ajtót? :P

Amúgy ez a szokás még onnan jött régen, hogy nem illett rámarkolni a pohár fülére, szárára, és, hogy ne érjen hozzá minden ujjad, ezért eltartották.

De ha belegondolsz, egy kávés pohár fülét máshogy meg sem lehet pl fogni. Ha meg összemarkolod az ujjad, akkor megégeti a pohár.

2009. márc. 28. 12:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amúgy meg az üveg poharat nem illik úgy megfogni.
2009. márc. 28. 13:06
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Ez bizony nem illő pohárfogás! A poharat az elülső oldalon a hüvejk újjal, a hátoldalán a többi négy újjal illik megfogni. Így elegáns és finom a mozdulat. Sokan ezt nem tudják és fel sem tűnik nekik, de aki látja, joggal furcsállja.
2009. ápr. 2. 21:50
 9/12 anonim válasza:

A délutáni teázás fontos esemény a királyi család életében, ezért különösen kell figyelni, hogyan

viselkedünk alatta. Például hogy hogyan tartjuk a

csészét: csak semmi eltartott kisujj! A csésze

fülének tetejét kell éppen csak összecsippentenünk a hüvelyk- és mutatóujjunkkal, míg középső ujjunkkal alulról tartjuk a fület. A másik két ujjunk maradjon behajtva. (Ne higgyük, hogy ehhez fantasztikus ujjizmokra van szükség, hiszen ezeken az elegáns eseményekennem bödönbögrékből isszuk a teát, ahogy mi tesszük otthon!)Emellett ha letesszük, a csésze füle mindig mutasson 3 órára,és sose igyunk nagy kortyokat, épp csak egy picit szürcsöljünk bele az italba.

( [link]

A borospoharat nyelénél fogd, a csészét fülénél. Kisujjadat azonban eszedbe nejusson ilyenkor oldalt tartva kifeszíteni, mert az nevetséges.( [link]

2018. ápr. 4. 20:07
 10/12 anonim válasza:

Jacqueline Dunckel, szakíró szavaival élve: „A kisujj eltartása

pohár vagy evőeszköz fogása közben: a jó modor paródiája:”

2021. nov. 27. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!