Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Vannak köztünk ilyen emberek?

Vannak köztünk ilyen emberek?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy vannak e itt olyanok, akik úgy tervezik/gondolják, hogy kiköltöznek egy önellátó tanyára, és sz..nak bele ebbe a sz.. világba, akik úgy gondolják, hogy adót sem fizetnek, mert mi a francnak, mindent megcsinálnak maguknak?
2011. jún. 13. 21:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A tanya jöhet, de az adó téma irreális, annyira képtelenség elvonulni a világtól hogy ne kelljen adót fizetni. Mi van ha pl orvoshoz kell menni? Meg mondjuk benzint se lehet termelni a traktorba...
2011. jún. 13. 21:30
 2/19 anonim ***** válasza:

1: tarktorok általában dieselek, amit lehet helyettesíteni növényi olajjal.

Ha mégis benzin kéne akkor meg lehet gabonából alkoholt főzni(etanol)

2011. jún. 13. 21:33
 3/19 anonim ***** válasza:
Ja az kimaradt, hogy igen én nagyon szeretnék, csak indulótőke, hogy el tudjam kezdeni az egészet, valamint némi tartalék is bármilyen eshetőségre felkészülve
2011. jún. 13. 21:35
 4/19 anonim ***** válasza:

Na jó, de az orvossal még mindig hogy állunk?

Na meg itt jön az is, hogy mi lesz egy ilyen tanyán felnövő gyerekkel/gyerekekkel? Őket iskoláztatni kell (tankötelesség, plusz alkotmányos joga van az oktatáshoz), amit viszont az állam az adókból finanszíroz.

Bár az amisok sem fizetnek adót ugye az USA-ban, meg nyugdíjat sem kapnak, stb., de ők maguk oktatják a gyerekeiket. Mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire helyénvaló így, hiszen valószínűleg azok a gyerekek nem tanulnak meg mindent, amit egy "normál" iskolába járó gyerek, és ez azért komoly hátrány lehet neki, ha ő úgy dönt, hogy nem azt az életet akarja élni, amit a szülei, hanem teszem azt, tovább akar tanulni.

2011. jún. 13. 21:40
 5/19 anonim ***** válasza:

En nagyon sok embert ismerek, akik igy tettek, es jobban elnek, mint elotte!

A varostol nem messze koltoztek, tehat onnan eltudnak jarni dolgozni, mivel foallasuk van, viszont nagyon sok mindent megtermelnek, amiert mar fizetni nem kell.

2011. jún. 13. 21:41
 6/19 anonim ***** válasza:
Amíg nincs gyereked, meg lehet csinálni, csak orvoshoz nem kelljen menni, bár a tb-t nem fizetőket is úgy tudom, ellátják. Ha gyereked lenne, már neccesebb volna a dolog, kötelező fogadnod a védőnőt, csecsemőkorában havonta kell orvoshoz is vinni, 5 éves kortól kötelező az ovi, aztán a suli, bár azt magánúton is el lehet végezni. És azt ne felejsed el, hogy mindezt azok finanszíroznák, akik fizetik az adót.
2011. jún. 13. 21:46
 7/19 anonim ***** válasza:

21:40

Nem mondtam, hogy minden megoldható vagy mindenre tudom a választ csak éppen egy dolog volt amire tudtam a magyarázatot, hogy megoldható.

2011. jún. 13. 21:49
 8/19 anonim ***** válasza:
Van egy ismerősöm aki ezt fontolgatja, csak még a tőkét gyűjti hozzá. :D Én nem tudnám elképzelni magam ilyen szituban.
2011. jún. 13. 21:59
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de úgy látom senki sincs, akit hasonló gondolkodásmód vezérelne mint engem. Nem az volt a kérdés, hogy mik a buktatói, azok nem is érdekelnek, "ha az akadályokra figyelsz, akkor nem jutsz el a célig". Mérhetetlen optimizmussal rendelkezek, és nem érdekel ilyen, hogy orvosi ellátás. Arra volnék kíváncsi, hogy ilyenek vannak e még?

Ettől függetlenül örülök, hogy foglalkoztat titeket a téma, és köszönöm a hozzászólásokat.

2011. jún. 13. 22:17
 10/19 anonim ***** válasza:
21:35 vagyok, én írtam, hogy ha lenne megfelelő anyagi hátterem akkor én belevágnék.
2011. jún. 13. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!