Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az 50es (és idősebb) korosztál...

Az 50es (és idősebb) korosztálynak miért állt meg az idő?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem h az 50+ emberek a múltban élnek...mindig arról beszélnek,mintha jelen nem is lenne...Az idősebb férfiaknál pedig ez a katonaság az örök téma...ha valamiről,akkor erről állandóan beszélnek és mindig és visszatérően és természetesen ugyanazokat a sztorikat...de miért?
2011. jún. 4. 09:08
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
pont ilyen leszel te is ,ha megéred ezt a kort
2011. jún. 4. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Ha lettél volna katona, tudnád.
2011. jún. 4. 09:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már inkább a 70-hez vagyok közel, de nem a múltban élek, legfeljebb van mire emlékezni, az elmúlt 60 évben sok mindent történt az emberrel, amit megélt. A honvédség pedig nagy "élmény" sok történéssel, örülj, hogy Téged nem csuknak majdnem "börtönbe".

És gondolj utána, nem röhejes lenne, ha idős embered arról beszélne, mit szeretne csinálni 30 év múlva?

Az viszont nem, mit történt vele 30 éve...

Hogy többször mondja? Istenem...

Én egyébként igen ritkán mondok róla bármit is....

2011. jún. 4. 09:28
 4/10 anonim ***** válasza:
41%

Ellustulnak. Édesapám nagyon okos ember, 15-16 éve ő tanított meg "számítógépezni", sok mindent azóta is hasznosítok abból, amit ő tanított (pl excel). De mára megfordult a helyzet, ha nem tud valamit, én mutatom meg neki, de inkább megkér, hogy csináljam meg. Nem mintha nem tudná megcsinálni, vagy nem jönne rá magától 2 perc alatt, ha foglalkozna vele, de már nem is akar foglalkozni vele, én meg szívesen megcsinálom neki. Bár előfordult olyan is, hogy relatíve könnyű dolgot nem tudott már megcsinálni mai technikai eszközön, amit én egyből megoldottam. Pedig még csak 50 éves.

A múltból mesélés azonban nem jellemző rá, hála istennek.

2011. jún. 4. 10:06
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Általánosítasz. Ez így nem igaz.
2011. jún. 4. 10:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 57 éves, apu 54, nagymamám 74, és az összes nagynéni-nagybácsi 60 körül. Nagypapám pedig 98 éves! És mindegyik a jelenben él, legfeljebb akkor mesélnek régi sztorikat, ha direkt kérdeznek tőlük ilyesmiket. Úgyhogy ne általánosíts. Aki 50 éves, az relatíve fiatal.

A legjobb barátnőm 42 éves, tehát halad az 50 felé, ha belegondolok, hogy nemsokára rá is kéne vonatkoztatni ezt az általánosítást, elmosolygom magam. :) 50-nél van valami határ, amit ha átlép az ember, fura lesz, vagy mi? :D

23L

2011. jún. 4. 11:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

én imádtam anno a rég sztorikat hallgatni a nagyszüleimtől. sok érdekes dolog történt a régi világban, amit szerintem nem szabadna elfelejteni.

persze nem minden mondatot azzal kezdtek, hogy "bezzeg az én időmben" és hasonlók. de ha történt valami fontos dolog az életemben, akkor mindig meséltek arról, h ez régen hogy nézett ki.

anyum lassan 50, de "zabálja" az újdonságokat. most szeretne magának netet, kipróbál egy csomó új sportot, mozgásformát, utazgatnak a barátjával, szóval teljesen fiatalosak és vagányak :D

2011. jún. 4. 15:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egyszerű: azért, mert a jelenben már nem történik velük semmi. A katonaság, a fiatalkor, azok a "nagy bulik", azokra emlékeznek vissza, mert azok voltak a legszebb éveik. Nem merem azt mondani, hogy sajnálom őket, mert majd inkább akkor nyilatkozok, ha majd én is annyi leszek, lehet, hogy ugyanebben a cipőben leszek én is. Egyébként én próbálom fordítva csinálni: most, 18 évesen minden erőmmel igyekszem a lehető legnagyobb tudásra és tapasztalatra szert tenni, úgy, hogy majd idősebb koromra kialakíthassak egy olyan életformát, ami sok "lazulásból" áll. Pl. utazásból.
2011. jún. 5. 18:52
 9/10 anonim ***** válasza:

@2011.06.04, 10:06

„Ellustulnak. Édesapám nagyon okos ember, 15-16 éve ő tanított meg "számítógépezni", ...“

Ezt nem jó ha hagyod, mert tíz év múlva már megtörténhet, hogy senki se fogja semmibe se venni és ő is beletörődik a sorsába és teljesen elhagyja majd magát. Vedd rá, hogy csak szépen tartson lépést a többiekkel, ha gondolkozik az az érelmeszesedés kialakulását is lassítja. Nem kell, hogy az élvonalban legyen, de ne hagyd lemaradni, mert ez senkinek se lesz jó.

2011. jún. 6. 18:07
 10/10 anonim ***** válasza:

@18:07

Köszi, hogy aggódsz érte, kedves tőled. :)

Szerintem eleget gondolkozik, mérnökként dolgozik, állítása szerint még mindig többet, mint a frissen végzett egyetemisták (mondjuk ezt elhiszem :D). Érdeklődik is, de már csak a tévék mozgatják meg, a számítógépek és a telefonok már nem érdeklik (bár az én androidosomat illetően volt pár elismerő szava :).

2011. jún. 6. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!