Miért van, hogy a hülyék magabiztosak, az okos emberek meg állandóan bizonytalanok valami miatt?
Mondanék egy hasonlatot, amivel szerintem nagyon könnyen meg lehet érteni, hogy miért:
"Ha egy órád van, mindig tudod mennyi a pontos idő. Ha kettő van, már sosem lehetsz biztos benne".
/Albert Einstein/
Hát ezért. Mert a hülyék csak egy kis szeletet látnak a világból, és mivel beszűkültek, nem látják be, milyen őrültség mindenben 100%-osan biztosnak lenniük. Az okosok felfogják, milyen keveset tudnak, a hülyék meg nem.
Megjegyzem, ez tényleg életveszélyes. A legjobb példa talán Hitler. Tipikus elmebeteg volt, holtbiztos volt a teljes képtelenségre épülő hülye elméletében, de pechünkre volt hozzá egy jó katonai érzéke és iszonyatos önbizalma. A népnek meg semmi más nem kell, mint hogy valaki teljesen biztos legyen a dolgában és követhessék. Ha valaki meg van bizonyosodva az igazáról, akkor hisznek neki.
És az a gáz, hogy általában a hülye emberek minden tekintetben életrevalóbbak. Mivel biztosak magukban, egyszerűen sugárzik belőlük az öngizalom. Nézd meg pl. a cigányokat, az agresszivitásuknak köszönhetően kitartóbbak, erősebbek, mint egy fehér ember. Kutatások bizonyítják, hogy az értelmiségi emberek sokkal kevesebb gyereket szülnek, mint a hülyék. Lásd:
http://www.youtube.com/watch?v=m8fm3Z7jgWM&ob=av2e
A hülyék öröklik a földet.
Ha csak a hülyék lennének magabiztosak, mi lenne veled egy életmentő műtéten, közben a sok okos ember bizonytalan lenne mihez is kezdjenek veled? :)
Már a kérdés eleve marhaság volt....
Még annyit fűznék hozzá kedves beképzelt kérdező, hogy ne legyél ennyire biztos magadban, mert azon nyomban megcáfolod a szellemi színvonalad magasságát.
Mint azt állítani tetszett, csak a hülyék magabiztosak! :)
ejnye....
@ 9-17 21:08
Ez pontosan így van, ahogy leírtad. Sajnos.
Még hozzátenném azt, hogy ezért tudnak olyan meggyőzőek lenni a szektások. Azok a legnagyobb lelkesedéssel bíró tagok, akik a legkevésbé képesek kritikának alávetni a szekta tanait, elvárásait.
"Még annyit fűznék hozzá kedves beképzelt kérdező, hogy ne legyél ennyire biztos magadban, mert azon nyomban megcáfolod a szellemi színvonalad magasságát.
Mint azt állítani tetszett, csak a hülyék magabiztosak! :)
ejnye.... "
Kapj már észbe....
Mikor mondtam én, hogy totálisan biztos vagyok a dolgokban? És azt mikor állítottam, hogy hiper-szuper okos vagyok?
Igaz, hogy a kérdésben egy állásfoglalásomra kérdezek rá (hülyének és zseninek is egyaránt lehetnek kérdései nem?), de csak azért, hogy tudjam, mások is így gondolják-e. És itt vagy te, aki nem úgy gondolkodik, mint én, és ezzel nincs is semmi baj, de nem tetszik, hogy már rögtön lecseszéssel kezded a választ.
A te válaszodban több a magabiztosság, mint az én kérdésemben. Na akkor hogy is állunk agyilag?
A műtétes példa egy olyan eset, ami a tanulhatóságra mutat rá. Ha megtanulom, hogy kell operálni és tudok is, akkor persze hogy biztos vagyok a dolgomban. A többi szakmára is ugyanez..... Ilyen tekintetben igazad van.
De álljunk meg, én általánosságban kérdeztem. Ha az embernek spontán dönteni, mérlegelni kell, akkor te nem arra a következtetésre jutsz, amire én?
Egyénként bocsi, ha durva stílusban írtam, vagy ilyesmi. És kíváncsi lennék a te álláspontodra is, mármint az előbbieken kívül még. :)
Ne haragudj, de Te, a kéréseddel állítottad, hogy az "okos" ember állandóan bizonytalan. Tehát, a kérdés szó szoros értelmében vett mondandójára hagyatkozva, a "műtét" is a teljes bizonytalansággal karöltve zajlana (már ha az orvosi stáb nem hülye).
Ha máshogy tennéd fel a kérdést, valószínűleg kevesebb fogást lehetne találni rajta.
Ara pedig nem vennék mérget, hogy az "okos" ember állandóan bizonytalan, és a buta mindíg magabiztos.
Találtam egy jó idézetet: inkább leszek hülye és vidám, mint okos és k*rva savanyú. Feltételezem, ezt sem egy hülye agyából pattant ki.
Végül azt sem ártana elsősorban tisztázni, mit értünk pontosan "hülyék" alatt? (elég a két legfelkapottabb "magyar" kereskedelmi csatornák csúcsidejű nézőit elemezni) :)
üdv. és béke!
Érdekes. Hát a TV-s "kultúráról" megvolt a véleményem, ami ma már azért nincs, mert egy ideje már nem is nézek TV-t. (Csak arról tudnék mondani véleményt, ami pár hónapja volt, az pedig már elnyűtt dolog, ha azt vesszük, hogy a tévében amit egyik nap mondanak, egy hét múlva már nem is elékeznek rá.)
Látom, te nagyon más szemszögből vizsgáltad a kérdést, és én meg egy még távolabbi pontból....
Az idézet viszont tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!