Miért van, hogy a hülyék magabiztosak, az okos emberek meg állandóan bizonytalanok valami miatt?
Csak a hülyék biztosak mindenben, az okos ember tele van kételyekkel.
Valamint: A hülyék okoskodnak, az okosok hülyéskednek.
Azért, mert az okos emberek tisztában vannak azzal, hogy valójában milyen keveset tudnak és emiatt inkább óvatosan fogalmaznak, minthogy tévedjenek. A hülye viszont azt hiszi, hogy övé az isteni tudás és ő marhára átlát mindent, ezért bátran kimondja az ökörségeit.
Van valami ilyen mondás is, hogy minél okosabb leszel, annál jobban rádöbbensz, milyen keveset is tudsz
Nem akarok ilyen bizonytalan lenni, de hülyének már szerencsére túlképzett vagyok.
Mostanában olvastam 2 könyvet ez EQ-ról és a szellemi fejlődésről. Megdöbbentő, miket rejt 1 könyv...
Tehetek valamit a bizonytalanság ellen?
Folyton az jár a fejemben, hogy a hülyék azért nem paráznak dolgokon, mert nem látják a dolgok mélyét és fontosságát, én meg látom. És ennek néha örülök, néha meg nem. De nem tudok felületesen dönteni, ahhoz túl becsületes vagyok, és leginkább magammal szemben. Aztán megint kezdődik a bizonytalanság
A hülyéknek ilyen szempontból jó, hogy nem paráznak az olyan nagy dolgokon, ami az okosokat aggasztja. Viszont az a baj, hogy pont emiatt rohannak bele a legnagyobb katasztrófákba. És ha túl sok a hülye, akkor magukkal rántják a többieket is.
Ne félj attól, ha nem tudod valamire a választ! Ha kíváncsi vagy, akkor nézz utána, tájékozódj és ha azzal, hogy megkaptad a kérdésedre a választ, csak mégtöbb új merül fel, akkor nyugtasson az a tudat, hogy jó úton haladsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!