Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan illik köszönni a...

Hogyan illik köszönni a Barátnőm édesapjának? Többi lent, érdekes.

Figyelt kérdés

Én "Jó Napot kívánok"-al szoktam, persze függ a napszaktól (reggel, este)

Pár napja mondta Barátnőm, hogy régebben szóvá tette, hogy hogy köszönök leendő apósomnak...Szereinte Csókolóm"al kéne:S

Én 24éves vagyok, apósom 65körül.

Szerinte elég csúnya ha egy 24éves férfi egy másik férfinak Csókolom-al köszön.

Nem vagyok kicsi, dolgozok már pár éve, felnőttnek érzem magam.

Mi a véleményetek?

2011. máj. 24. 15:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kérdező, bocsesz, nem neked szántam, hanem az előttem lévő egyik kommentben olvastam a "jónapot"-ot és gondoltam, megjegyzem, hogy az illem szerint az nem szép... :)
2011. máj. 24. 15:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát ezt beszéljétek meg barátnőddel. Az én párom édesanyámnak csókolomozik, apámnak jónapot, szép napot, estét, reggelt, stb. Neki már csak az anyukáját ismertem meg, édesapja 2 évvel a találkozásunk előtt meghalt, így én csak csókolommal köszönök. Szerintem férfi nőnek, vagy nő nőnek köszönhet így, illetve idősebb ismerősöknek, rokonoknak is. Egyéb ismeretleneknek, főként férfiaknak a jó napot a legmegfelelőbb. Továbbá az etikett szerint, ha 18 elmúltál és letegez egy ismeretlen, simán visszategezheted. Persze a szokás az más kérdés, bunkónak fognak tartani :)

Tehát szerintem jó az, ahogy köszönsz, de beszéld meg barátnőddel, miért és emnnyire háklis erre az édesanyja. Nem halsz bele a csókolomba sem. Esetleg mondd meg a barátnődnek, hogy közölje az édesanyjával, hogy az egyik legnormálisabb és tisztelettudóbb köszönést használod, mégis mi baja van vele? :)

2011. máj. 24. 15:46
 13/14 anonim ***** válasza:

nagyon furcsa lenne a "csókolom" egy férfinak

(43 L Pest környéke)

2011. máj. 25. 21:55
 14/14 anonim válasza:
c s á
2011. jún. 2. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!