Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem jó a Jó napot!...

Miért nem jó a Jó napot! Köszönés? Miért lenne tiszteletlen?

Figyelt kérdés
2011. máj. 22. 17:29
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

utolsónak 100%-ig igaza van.:D

aki szerint ez tiszteletlen, akkor szerintem ő neki más más gondja van.....

2011. máj. 23. 08:05
 22/26 anonim ***** válasza:
65%

tegnap 20:03:

Okoska, a Jó napot és a Jó napot kívánok ugyanaz a fokozat, csak a nyelv változik. Ahogy a köszönési formák is változnak, rengeteg köszönési forma kihal és újak születnek. De aki ez alapján ítél meg embereket, az nagyon szűk látókörű.

2011. máj. 23. 11:33
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát bizony a Jó napot! köszönést sok ember tiszteletlenségnek veszi. Én nem vagyok öreg, (22 éves), és eddig még egyszer sem haltam bele, hogy kimondom a "kívánok" szót. A Jó napot! önmagában nekem is kicsit hányavetinek hangzik. Nem szoktam érte megsértődni, ha amúgy udvarias az illető, de én nem használom senkivel sem, mert rosszul érezném magam.

Egyébként ez mindenkinek a saját érdeke is, pl. sokszor már eleve szimpatikusabb vagy a tanárnál egy-egy vizsgán, ha így indítasz.

2011. máj. 23. 17:48
 24/26 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is érdemes belefektetni azt a pici energiát a plusz egy szóba - máris kedvesebb lesz veled, akinek köszönsz, és mindenkinek "jó napja lesz". Ha meg nem érdekel, akkor tényleg ne érdekeljen és ne írj ki kérdést róla :)
2011. máj. 24. 04:52
 25/26 A kérdező kommentje:
Érdekel mások véleménye erről a témáról, és azért írtam ki a kérdést. Szerintem te is megkérdezhetsz itt bármit.:) Attól, hogy nem értem miért tiszteletlen, még kíváncsi vagyok más véleményére.:)
2011. máj. 24. 12:59
 26/26 anonim ***** válasza:
74%
Egy mosollyal övezett "Jó napot!" szerintem jobban megállja a helyét egy orrod alatt mormolt "Jó napot kívánokkal".
2011. máj. 29. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!