Milyen üdvözlés, köszönés illendő az alábbi esetekben?
Én 41 éves vagyok.Ha egy veled egykorúval találkozom, akit nem ismerek, a jó napot kívánok, vagy csókolom tökéletesen megfelel, és én nem idegenkedem a kézfogástól sem.
Persze nem vagyunk egyformák...
Első szabály : lány/nő fiúnak, idősebb fiatalabbnak.
Most egy kicsit eltérek a kérdéstől annak reményében hátha tudok evvel is segíteni.
Nézzünk egy konkrét esetet. Egy idősebb férfi/nő közeledik feléd. Ismered. Te köszönsz rá elöször. Ő neki elméletileg vissza kell köszönnie. Ha kezet nyújt kezet fogsz vele ha nem akkor nem.
Szerintem lányka/nőnek és idősebb férfinak kezet nyújtani bunkóság. :)
De ez csak az én véleményem.
Remélem tudtam segíteni :)
En mindig vidaman kozeledem az emberekhez, tehat amikor talalkoznom kell, akkor egy mosollyal, de mar nyujtom is a kezemet es igy koszonok, de mar be is mutatkoztam.
Nalam teljesen mindegy, hogy mennyi idos a szemelyiseg, mivel nem figyelem a kort, mindig megadom a tiszteletet!
A jelenlegi menyemmel is igy talalkoztam eloszor es a legjobb baratnom!
Tiszteletre gondolj! Ne foglalkozz azzal, hogy hogyan reagal a masik.
Egy fiatalt is fogadhatsz ugy is, hogy: Jo napot, vagy szia, vagy szerbusz, de egybol fogjal Vele kezet is, ha meg nem ismered, s kozben a szemebe nezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!