Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem jó a Jó napot!...

Miért nem jó a Jó napot! Köszönés? Miért lenne tiszteletlen?

Figyelt kérdés
2011. máj. 22. 17:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%
Mert ha valaki elvárja azt az egy szót, de neked nincs kedved kimondani, és nem érdekel az elvárása, akkor vagy tiszteletlen.
2011. máj. 22. 18:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy akit az orvos megszólt érte?:)

Én mindig jó napottal köszönök, és senki se szólt még érte soha. A hangsúlyon múlik, szerintem. Akiket megszólnak ezért, lehet túl "lazán" köszönnek.

2011. máj. 22. 18:03
 13/26 A kérdező kommentje:

Igen én vagyok! Milyen jól rámismertél!:)

Hát én, ha idősebb leszek, akkor nem fogom elvárni, hogy Jó napot kívánok!-ot köszönjenek... Nem ezen múlik a tisztelet, hanem a viselkedésen. És nem szokták elvárni szerintem, csak a begyepesedett emberek.

2011. máj. 22. 18:15
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Viselkedésen múlik, csak az orvosnak ugyanúgy viselkedsz tisztelettel meg tiszteletlenül is, azaz elmondod mi a bajod. Ezért szólt meg(gondolom).

Tanulj meg szépen artikuláltan jónapotozni. :)

2011. máj. 22. 18:21
 15/26 anonim ***** válasza:
60%

Én mindig kimondom teljesen hogy "Jó napot kívánok!", vagy "Viszont látásra!", hangosan, érthetően.

Mi ezen a nehéz? Szerintem elég igénytelen csak úgy odaböffenteni valamit.

23/N

2011. máj. 22. 18:28
 16/26 A kérdező kommentje:

Nagyon igénytelen.... szerintem meg nem szükséges odaböffenteni, hogy kívánok.-.-

De attya ég, és még te várod, hogy tiszteljenek, amikor valaki köszön, akkor neked ha nem tetszik, akkor böfög? Ez az igénytelen.

2011. máj. 22. 18:31
 17/26 anonim ***** válasza:
Utolsoval ertek egyet. Szerintem is ezzel az erovel mar azt is mondhatnad, hogy "napot". Es a "napot" meg a "jo napot" kozott latod a stilusbeli kulonbseget. Akkor a "jo napot" es a "jo napot kivanok" kozott is lasd meg, mert kb. ugyanakkora a kulonbseg. Engem mondjuk nem zavar a "jo napot", de vannak koszonesi formak, amik igen es az elso benyomas utan nehez korrigalni.
2011. máj. 22. 18:33
 18/26 anonim ***** válasza:
77%
Latom igen sok alszent ember megjelent itt. Teljesen jo a Jo napota tisztelet nem ezeken a dolgokon mulik, csak azoknal, akik ilyen kepmutatoak, mint nehany valaszolo.
2011. máj. 22. 19:48
 19/26 anonim ***** válasza:
53%
Jol van utolso, akkor neked gondolom, hogy csa, csumi-val is meg lehet adni a tiszteletet. Nem vagyunk egyformak. Nem veletlenul alakultak ki a koszonesek, ahogy, mert mind mas udvariassagi fokot tukroz.
2011. máj. 22. 20:03
 20/26 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom, hogy miért gondolják tiszteletlennek.

Én van, hogy így köszönök, ha valaki ezért bunkónak néz - az megérdemli saját magát, mert akkor fogalma sincs a valódi tiszteletről.

2011. máj. 22. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!