Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik nyilvános szoptatni egy...

Illik nyilvános szoptatni egy gyereket?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 18:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%

Előttem levő kommentelőnek: ilyet is láttam a Mammut bevásárlóközpont japán éttermében. A barátnőmmel elhatároztuk, hogy betérünk oda japán ételt falatozni, mert mind a ketten kedveljük. Amikor befejeztünk az ebédünket, a barátnőm fura arccal nézett valamit, majd rögtön eltakarta az egyik kezével és úgy beszélgettünk. Nálam ez akkor került látótérbe, amikor jött a pincér, hogy kifizessük a számlát. Mikor kimentünk, mondta a barátnőm, hogy pont az ebédünk végén kezdte el szoptatni a gyerekét az a nő. Ha ebédidőnk közepén csinálta volna, nagyon hamar elment volna az étvágyunk.

Ma még mindig nem tudom elhinni, hogy ezek az anyukák milyen nevelésben részesültek, amikor gyerekek voltak. tudom, hogy az ő szüleik nagyon helytelenítik, mert sok idős embertől (rokonaimtól) hallottam.

2011. máj. 15. 19:12
 22/32 anonim ***** válasza:
80%

Ez attól függ hol, milyen diszkréten, és mekkora a gyerek. Amíg egészen pici, addig nem lehet pontosan kiszámolni a szoptatás időpontját, vagy olyan gyakran kéri a baba, ami lehetetlenné teszi, hogy az anyja biztonságban eljuthasson a sarki közérten túlra. Ilyenkor parkban, strandon, az erre kitalált kendő segítségével (ami mindent eltakar, még a baba sem látszik ki belőle, nem hogy az anyja melle), nem hiszem, hogy bármi kivetni valót lehetne találni benne.

Sajnos Magyarországon még ritkán veszik figyelembe a nyilvános helyeken, bevásárlóközpontokban, hogy milyen nagy könnyebbség lenne, ha rendszeresítenének egy baba-mama szobát. Igaz, a West End-ben pont van, úgyhogy nem tudom, ott miért nem tudták az illetők megoldani.

Tavaly nyáron én is szoptattam párszor így az akkor 3-4 hónapos babámat, és higgyétek el, félrevonulva, eltakarva senkit nem zavartunk. Még mindig szoptatom, de házon kívül már soha, mert egy idő után tényleg nem illik. Én is láttam már olyan 3 év körüli gyereket az anyja mellén lógni, igaz, egy baba-mama foglalkozáson volt, de attól még nem szép látvány.

Szóval szerintem kisbabánál diszkréten elvonulva nem kell szégyelni, de a tömeg közepén előkapni bunkóság.

2011. máj. 15. 19:14
 23/32 anonim ***** válasza:
73%

Köszönöm a dicsérő szavakat,én nem tartom magam annyira belevalónak,sőt nagyon sok dologban suta vagyok.. de nem hiszem,hogy azért mert gyerekem van mindenkinek hozzám kellene alkalmazkodnia.És én olyat még nem láttam,hogy egy kendővel vagy textilpelussal szoptató anyukát megszóltak volna,vagy undorodva néztek volna rá.DISZKRÉCIÓ. és kulturált viselkedés.

Sajnos vannak akik mindig és képtelenek voltka kluturáltan viselkedni,vagy azt nevelték beléjük,hogy körülöttük forog a világ,ők akkor sem fognak megváltozni ha szülnek egy gyereket. Sőt még fel is háborodnak,ha valaki szól nekik,hogy nem itt kéne egymást nyalni falni,vagy szoptatni,tilosban dohányozni ésatöbbi,folytathatnám.

2011. máj. 15. 19:17
 24/32 anonim ***** válasza:
68%
Egy anyának lehet,hogy ez gyönyörű látvány ez, illetve egy nőnek, de mondjuk egy kamasz vagy kisgyereknek, valamint egy független férfinek nem biztos. A kisgyerek azonnal kérdezné mi történik, én meg nem épp így szeretném elmesélni a fiamnak, hogy mit is eszik a kisbaba ameddig nincs foga "Nézd fiam, te is így csináltad", a kamasz kiröhögné, a felnőtt férfi pedig zavarba jönne,érthető okokból. Majdnem bárhová be lehet kéredzkedni és be is engedik az embert, meg tényleg annyi lehetőség van már, na de előkapni :S
2011. máj. 15. 19:18
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Illik-nem illik, nekem nem szimpatikus dolog.

Valóban természetes dolog a szoptatás, de azért valahogy nem értem, hogy attól, hogy a gyerekét szoptatja, mitől lesz hirtelen előkapható a melle nyilvánosan is. Egyéb esetben azon is vérig sértődne, ha egy pasi nyálcsorgatva megbámulja, de így simán kirakja?!

2011. máj. 15. 19:29
 26/32 anonim ***** válasza:
74%
Anno volt egy hasonló kérdés, és ott azt válaszolták, hogy a kivágott felső akkor nem zavar-e senkit. Pedig szerintem rohadtul nem összehasonlítható dolog, ott a mell a nőiesség jelképe, itt pedig az anyaság "eszköze".
2011. máj. 15. 19:31
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Mint irtam is, a húgom gyermekét szerettem nézni szopizás közben, és nem egy vadidegenét. :)) És természetesen én sem szerettem, mikor pl.: ott voltam anyámnál és mindenkit beengedett, mikor szoptattam, hogy nézzék meg az ő unokáját. Könyörgöm: Az még ok, hogy ott a család, egymás elől nem bujkálunk túlzottan. De a szűk családi körön kivül szerintem nincs helye ott senkinek. És mindig úgy volt, hogy szoptatáshoz elvonultunk külön szobába. Ha valaki a családból éppen akkor akart valamit, akkor jött ő is, de idegenre nem vágytam sohasem. És ahogy én nem vágytam nézőközönségre, úgy nem vágyom azt nézegetni sem, hogy más, aki nem a családomhoz tartozik, hogyan szopiztat. Ahogy én is, és mások is írták, a világon mindent meg lehet oldani diszkréten, a szoptatást is. Azzal együtt, hogy főleg az első időkben kiszámíthatatlanok az időpontok. Ettől függetlenül az élet persze nem áll meg, mert Született egy kisgyermek. A boltba el kell menni, az ügyes-bajos dolgokat el kell intézni, a számlákat be kell fizetni.
2011. máj. 15. 19:34
 28/32 anonim ***** válasza:
71%
Na hát az még fasza lehetett,hogy akkor mentek volna gyereklátogatóba, amikor szoptattál :D Magamat ismerve olyan patáliát csaptam volna,hogy felfordul a ház :D
2011. máj. 15. 19:37
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, én is csaptam, és másnap reggel az első vonattal mentem haza. ( az ország másik végében lakom.) Amíg kicsik voltak a gyerekek arra sem néztem.
2011. máj. 15. 19:49
 30/32 anonim ***** válasza:
88%
Veled tuti jóban lennék, én is ilyen temperamentumos vagyok :D
2011. máj. 15. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!