Illik nyilvános szoptatni egy gyereket?
Szerintem vannak nagyon szolid és elfogadható megoldások, mint a kendőben szoptatás,nem látszik semmi. HA éhes a gyerek nem lehet lefejt adni mondjuk nyáron. Ezért ne menjen az ember sehova, mert éppen enni kell a gyereknek. Egyértelműen bensőséges dolog, de a gyereknek ez a szükséglete is. Magyarország elmaradott ilyen téren, külföldön szokás szoptatni nyilvánosan persze nem "kidugósan", és majdnem mindenhol van szoptatáshoz szoba. Sajnos mi táposok voltunk, ezért nem tudtam ezzel a lehetőséggel élni, de éltem volna, nem érdekelt volna ki mit gondol, ha egyszer a gyerekem éhes, ezért nem adtam volna neki lefejt tejet, vagy tápszert.
Nálunk a játszón is van egy anyuka, akinek a második babája még csak pár hetes és szoptat játszón is, persze teljsen szolidan és senkit nem zavar. Akit pedig igen nem megy arra abban a 10-15 percben. A másik gyerek pedig eljátszik addig a többi gyerekkel.
A múltkor saját szememmel láttam, hogy egy nő a Westend kellős közepén előkapta a formátlan csecsét, és elkezdett szoptatni. Majdnem lehánytam.
Ami meglepő: nem volt cigány.
Semmiféle kendővel nem takarta el magát közben.
Mindez pár méterre volt a mosdóktól, ahol nyilván van baba-mama elvonulási lehetőség.
Természetes? A szarás is természetes dolog, meg a dugás, mégsem csináljuk nyilvánosan.
Szerintem nem. Illetve nem is az hogy illik-nem illik-e, hanem ez tényleg csak az anyára tartozik. Természetes dolog mint a pisilés, mégsem csináljuk mindenki előtt. (Na persze van aki csinálja, vannak kivételek..)
Én eddig 2-szer láttam nyilvánosan szoptató nőt. Akaratlanul is a melleire néztem, és olyan kellemetlen volt...Amúgy kisebbségiek voltak.
kérdezőnek:
Nem, egyáltalán nem illik. Ez a baba és a mama intim dolga. Csak rájuk tartozik. Ha van kisbabád, mindig be kell osztani a szoptatási idejét. A tapasztalt anyák tudják, mi a teendő. És az anyatejet legfeljebb 2-3 cumisüvegben tárold, ha sétálni, babakocsikázni viszed a kicsit :) Legyen nálad sok pelenka is és mindig keresd fel az illemhelyiségeket, ahol kicserélheted a használtat. Egy barátnőm mesélte, hogy amikor elvitte egy kis városi sétára a másfél éves gyerekét, azt hitte, 3 pelenka pont elég lesz erre. De tévedett, ugyanis hamar elfogyott és szörnyen izgult, nehogy újra rájöjjön a kicsire a szükség hazafele. (Még a boltba sem mert menni pelenkáért) Szerencsére nem így történt. azóta tanult az esetből.
Van egy másik történet, amit egy rokonomtól hallottam: egy nő az OTP-ben akarta szoptatni a gyerekét, de az ott dolgozók nem engedték udvarias hangnemben. a dolog érdekessége, hogy a baba nem is jelzett sírással, hogy éhes lenne. Végül az egyik munkatárs megengedte az anyukának, hogy az egyik irodában csinálja. Ez után az anya udvariasan megköszönte a segítséget, és mindenki mosolygott.
az egyik válaszadónak, aki ezt írta: "bár a pasik lehet élvezkednének rá, el tudom képzelni... :D"
Tudtommal Németo.-ban a pasik szeretik a nyilvánosan szoptató anyukákat bambulni. Ezt a némettanárnőm mondta a gimi 10-dik osztályában, amin az osztályom jól elcsodálkozott. Kérdezte is az egyik fiú, hogy milyen perverz alakok élnek ott? Ő nem bámulná meg a szoptató anyákat.
Pff, abba mi a 66%-ban hasznos,hogy ilyet csak egyszer láttam életembe :)
Ezt a pontozási rendszert/logikát soha nem fogom megérteni :D
Az a minimum,hogy a westend közepén. Ha nagyon muszáj ,akkor meg lehet oldani,szolidan,kendővel. De akkor sem az étterem/cukrászda közepén mint az előző oldalon szereplő cikkben..Másokre is tekintettel kell lenni,nem igaz,hogy én meg még jópár millió nő a világon meg tudom oldani,hogy nem mutogatom a mellem ott ahol mások esznek.Igen,nekem természetes a látvány,de attól még tudom,hogy én sem szivesen nézem evés közben ahogy más gyereke szopik.Meg lehet oldani kulturáltan,nem állat módjára hiszen azért mert gyereke van az embernek még nem kell úgy is viselkedni.Toszteletben tartom,hogy valaki számára megbotránkoztató,szokatlan,gusztustalan.Szarni sem a szoba közepére szoktam,pedig az is egy természetes szükséglet.
Ez a le van tojva mindneki magasról,csak nekem meg a gyerekemnek lehetnek jogai mentalitás nálam is kiveri a biztositékot!
Szerintem egy szoptató anyuka gyönyörü látvány, de abszolút nem szexis. Akinek egy ilyen látványról a szex jut eszébe.... hát, tudom sajnálni a sekélyes gondolkodása miatt. Nő létemre szerettem nézni a húgom szoptatás közbe, illetve nem is a húgom, hanem a kicsi arcocskáját, és a húgomét is. Az utcán nem szoptattam, mikor az én babáim voltak kicsik, séta közben meg lehetett oldani egy-egy próbafülkében is. Ha az anyuka elmondja, hogy mi a baj, szívesen segítenek az emberek, mert a gyermek számára létfontosságú a táplálkozás.
Volt olyan is, hogy hosszabban kellett utaznom, és nem lehetett halasztani a dolgot. Vittem magammal textilpelenkát, és persze elől gombolós felső volt rajtam. Senki nem látott semmit. Szóval nem kell kivágni az "étlapot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!