Hogyan lehet finoman (úriemberesen:-) lekoptatni az emebreket?
Pl hogyha valakivel nem szeretnél beszélgetni, de szóf*sása van , és nem veszi az nonverbális jeleket hogyan lehet lekoptatni?
Vagy ha partihányós haverok hívnak inni, de nem szeretnék velük menni hogy koptassam le őket hazudozás nélkül? A bocs most nincs kedvem náluk nem működik, sértésnek veszik
fáradt vagyok, ne haragudjatok most nincs kedvem bulizni, majd máskor bepótoljuk.
ne haragudj, nem tudok rád figyelni, megbeszélhetnénk ezt máskor?
Ha sértésnek veszik, akkor vegyék. Én megértem , ha a másiknak nincs kedve menni. Mondjuk ha soha nincs kedve menni sehova az már tényleg egy idő után zavaró. De ha vannak kivételes alkalmak az érthető.
A szófosással én is így vagyok. Én ilyenkor egyszerűen azt szoktam, hogy nem válaszolok túl sokat, csak rövidebben. Általában észreveszik és utána nem beszélnek annyit.
Érdekes, amikor én szófosós emberrel találkoztam az csak rontott a helyzeten, hogy rövid mondatokban válaszoltam, mert így még inkább kényszerítve érezte magát arra, hogy még többet beszéljen. :-) Úgyhogy most már az a technikám, hogy én is elkezdek valamiről beszélni, hosszú körmondatokban, az sem baj, ha nincs értelme, de a másik fél ott fog hagyni, mert az ilyenek nem szeretnek mást meghallgatni, csak a saját hangjukat szeretik hallani.
Cimboráknak pedig simán meg lehet mondani, hogy "bocs, de nincs kedvem". :-)
Hehe utolsó, ez jó :) majd kipróbálom, a hallgatás nekem sem vált be. :D
köszi a válaszokat
Angolosan,mint ahogy a gentleman-ek szokták:
Fuck off Sir!:)
próbáld ki a "megakadt tű" módszerét,ezt egy kommunikációs könyvben olvastam,eddig egyszer alkalmaztam de bevált:Amikor hívnak,hogy menj velük,akkor mondd,hogy más dolgod van,vagy mondj akármit,erre megpróbálnak meggyőzni,de te csak ismételd el a mondatodat,újra és újra.Pl."igen,biztosan jó lenne elmenni,de nekem tényleg más dolgom van"erre nem tudnak majd mit lépni,és feladják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!