Illetlen-e a vendéggel levetetni a cipőjét?
10.59-es
Az ilyen ember nem tudom egyáltalán tényleg barátnő-e... adjon papucsot, ha meg tudta hogy mész, kicsit takarítson is. Hivatalos akárkivel én se vetetem le, de ha vendég jön, mindenki magától leveszi.
Amúgy én is leveszem ha valakihez megyek, max akkor nem ha egyből a konyhába visz a bejárat és kő van, amit könnyű feltörölni, és még sár sincs. Pl. nyáron.
De nálam alap hogy bemegyek valakihez és már húzom is le a cipőt.
Ahol járólap van, nem érdekel ha cipővel bejön, fel tudom törölni, de a szobába a szőnyegre ne táncoljon kinti cipővel, nem ő takarítja! :D
én mindig leveszem, és valahogy a vendégeimnek is ez a természetes.
papucsot természetesen adok, de ha valaki tiltakozik ellene, nem erőltetem. tisztaság van, 2 naponta porszívózok, hetente felmosok.
volt már olyan is, hogy le akartam venni, és erősködtek, h hagyjam csak. lehet, hogy ez a szabály, de én valahogy bunkóságnak érzem, h az utcai cipőmmel végigtrappolom a lakást. ellenben mindenhol kérek papucsot, mert nagyon fázós a lábam. mondjuk ennek is alap dolognak kéne lenni, hogy az ember rendszeresít a lakásában pár vendégpapucsot.
Általában vendégeskedni csak rokonok, barátok jönnek, ők alap, hogy leveszik, van bennük annyi gerinc, meg én sem mászkálok náluk dzsuvás cipőbe.
Ha esetleg szerelő vagy ilyesmi jön, akkor marad rajta, de jól kitakarítok utána!
kifejezetten illetlen dolog levenni a cipőt társaságban. senki nem kíváncsi a zoknidra vagy harisnyádra. meg kell törölni a lábat, tisztaság meg nem azért van egy házban, mert a vendégek zokniban mászkálnak, hanem mert gyakran takarítanak. persze, ha az apám átjön este, ő leveszi, mert ő itt otthon van.
a válaszokat olvasgatva nem értem, milyen illemszabályokat ismertek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!