Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illetlen-e a vendéggel levetet...

Illetlen-e a vendéggel levetetni a cipőjét?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 10:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

10.59-es

Az ilyen ember nem tudom egyáltalán tényleg barátnő-e... adjon papucsot, ha meg tudta hogy mész, kicsit takarítson is. Hivatalos akárkivel én se vetetem le, de ha vendég jön, mindenki magától leveszi.

Amúgy én is leveszem ha valakihez megyek, max akkor nem ha egyből a konyhába visz a bejárat és kő van, amit könnyű feltörölni, és még sár sincs. Pl. nyáron.

De nálam alap hogy bemegyek valakihez és már húzom is le a cipőt.

Ahol járólap van, nem érdekel ha cipővel bejön, fel tudom törölni, de a szobába a szőnyegre ne táncoljon kinti cipővel, nem ő takarítja! :D

2011. ápr. 14. 11:24
 12/16 anonim ***** válasza:

én mindig leveszem, és valahogy a vendégeimnek is ez a természetes.

papucsot természetesen adok, de ha valaki tiltakozik ellene, nem erőltetem. tisztaság van, 2 naponta porszívózok, hetente felmosok.

volt már olyan is, hogy le akartam venni, és erősködtek, h hagyjam csak. lehet, hogy ez a szabály, de én valahogy bunkóságnak érzem, h az utcai cipőmmel végigtrappolom a lakást. ellenben mindenhol kérek papucsot, mert nagyon fázós a lábam. mondjuk ennek is alap dolognak kéne lenni, hogy az ember rendszeresít a lakásában pár vendégpapucsot.

2011. ápr. 14. 13:08
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

Általában vendégeskedni csak rokonok, barátok jönnek, ők alap, hogy leveszik, van bennük annyi gerinc, meg én sem mászkálok náluk dzsuvás cipőbe.

Ha esetleg szerelő vagy ilyesmi jön, akkor marad rajta, de jól kitakarítok utána!

2011. ápr. 14. 17:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Illetlenség vagy sem, én úgy gondolom, hogy, ha kisbaba van a házban (aki ugye csúszik-mászik), akkor mindenképp levetetném, illetve, ha pl. az egész házban szőnyegek vannak. Ha kő, vagy parketta van, akkor nem csinálnék ügyet belőle, ahogy a vendég kényelmesen érzi magát.
2011. ápr. 15. 06:10
 15/16 napietus ***** válasza:
49%

kifejezetten illetlen dolog levenni a cipőt társaságban. senki nem kíváncsi a zoknidra vagy harisnyádra. meg kell törölni a lábat, tisztaság meg nem azért van egy házban, mert a vendégek zokniban mászkálnak, hanem mert gyakran takarítanak. persze, ha az apám átjön este, ő leveszi, mert ő itt otthon van.

a válaszokat olvasgatva nem értem, milyen illemszabályokat ismertek...

2011. ápr. 15. 13:01
 16/16 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem nagyon illetlen dolog. Főleg, ha vacsorázni jön valaki, esetleg valamilyen eseménnyel (pl. színház, szalagavató) van összekötve a vendégség, és mindenki elegáns öltözetben van, aminek része a cipő is. Én fel szoktam ajánlani, amikor megjön a vendégem, hogy azt tegye amit szeretne, akár papucsot is tudok adni neki, érezze magát kényelmesen, akár cipőben, akár anélkül. Illetve a vendég tiszteletére én sem a mackónadrágomban feszítek, hanem normálisan felöltözöm, cipőt is veszek. Amúgy nálunk vannak világosabb szőnyegek is, sose látszottak koszosabbnak vendégség után ha cipőben léptek rá. Persze egy normális lábtörlő nem árt, nálunk olyan van, amin elég pár lépést megtenni, nem is kell megtörölni a cipőtalpat, nagyon hatásos, a simább talpú cipőket teljesen megtisztítja.
2011. ápr. 15. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!