Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Új munkahely, nem tudom mit...

Nitrus kérdése:

Új munkahely, nem tudom mit csináljak?!

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy ruhaboltba eladónak, és holnap lesz az első próbanapom. Hogyan viselkedjek, hogyan kell viselkednie egy eladónak? Illetve mit vegyek fel??! 22 éves lány vagyok!
2011. ápr. 6. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Kedves, mosolygós, magabiztos, Jó reggelt! Jó napot! Más valamit adhatok? Köszönjük a vásárlást! Viszontlátásra! Kellemes napot!
2011. ápr. 6. 12:02
 2/7 anonim válasza:

Ha nagyobb üzletről van szó mint pl. C&A, New Yorker ilyesmi...akkor ott nem leszel annyira középpontban, elegendőek az előző hozzászóló tanácsai. Viszont, ha kisebb butikról beszélünk, vagy jutalékos rendszerről akkor ott már többről van szó. Segítség felajánlása, méretválasztás, tanácsadás.

Egyik ismerősöm fehérneműboltban dolgozik és hihetetlen, de a nők nincsenek tisztában a mellméretükkel, ezért rendszeresen megkérdezik, hogy mekkora méret kellhet nekik. Ilyen helyzetben sem szabad zavarba jönni.

Persze van olyan vásárló, aki nem szereti, ha egyből lerohanják, erre is tekintettel kell lenni.

Esetleges bolti lopások kiszűrése fontos lehet, ha az üzlet nem rendelkezik biztonsági berendezkedéssel.

2011. ápr. 6. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:

mit vegyél fel?

kényelmes cipő,csinos farmer+ing pl

de bármit ami nem slampos

cipő kényelmes legyen,hisz álldogálsz végig

2011. ápr. 6. 12:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Mosolyogni kell mindig, köszönni, és megkérdezni, hogy segíthetsz-e. Mondjuk én rühellem, amikor tök határozottan megyek a boltban és odajönnek, hogy tudnak-e segíteni :D De ha egyszer ezt írják elő... Ha meg kell segítség, akkor meg persze sehol senki :D Mit vegyél fel... A bolti eladóknak nincs egyenruhájuk? Én szinte mindenhol abban látom őket. Ha nincs, akkor normális cuccokat, tehát nem miniszoknyát meg olyan felsőt, amiből kivan a fél melled :P
2011. ápr. 6. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Hangosan jól érthetően napszaknak megfelelően köszönsz és nem tegezel le élből mindenkit.

Megkérdezed segíthetsz-e. Ha nem kérik a segítséged azonnal, akkor sem állsz a hátuk mögött. Jól látható helyen maradsz kicsit távolabb, hogy ha kellesz ott legyél. Ha valaki olyan ruhát próbál, ami tökre nem előnyös neki, akkor nem tukmálod rá, mert esetleg később visszamegy, ha otthon felvilágosítják, hogy gáz a cucc, hanem ajánlasz neki egy másikat és mondod, hogy az is jó, de próbálja fel ezt is, mert szerinted ez is nagyon csinos lesz rajta. 8 Nem tanácsos megmondani nyíltan, hogy pl. valaki nagyon kövér egy adott ruhában).

Ha valaki csak nézelődni megy be, nem húzogatod a szádat ( sajnos vannak ilyen "eladók" is, bár ők kétlem, hogy tanulták azt a szakmát).

Mosolyogsz. Kedves vagy. Segítőkész.

2011. ápr. 6. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, a ruha. Ha fiatalos üzlet, akkor akár lehet egy farmer vagy egy csinibb blúzzal/inggel. Ha elegáns üzlet, akkor elegánsan.

De úgy tudom sok helyen a boltból adnak rád ruhát.

2011. ápr. 6. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Menj el az uzletbe, nezz szet, hogy viselkednek a mostani eladok, milyen ruhat hordanak.
2011. ápr. 6. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!