Külföldi (német) cserediáknak milyen magyaros cuccot lehetne ajándékozni?
A húgom spanyol családjának mi állandóan tokaji aszút, vagy pirospaprikát (fűszert, nem cserepeset) küldünk. Karácsonyra kaptak egy herendi porcelánkészletet, és egy ízléses matyóhímzéses asztalterítőt. Nagyjából ennyi, ami totálisan magyar, és jó ajándék tud lenni. Túrórudit akarunk mindenképp eljuttatni, de félünk nem bírná a postát.
Ők is hasonlókat küldenek, spanyol kelmét, édességeket...
Mi a német kolléganőnk (amolyan "cserekolléganő" :P) búcsúztatójára állítottunk össze magyaros cuccokból ajándékcsomagot. Igazából csak a pálinkánál láttam rajta kitörő lelkesedést. :D
Szerintem nem feltétlenül kell magyar jellegzetességben gondolkodni. Ajándékozz valami minőségi cuccot, amit egy ilyen korú és nemű magyar társadnak is ajándékoznál.
Hungarikumot:
Túró rudi
Pick szalámi
Paprikás kolbász (valami jó fajta)
Tokaji aszú
Egri bikavér
Unicum
Pálinka
Őrölt piros fűszerpaprika (egy erős, egy édes)
Fokhagymafüzér
Rubik kocka
Matyó vagy székely mintás terítő, vagy ruhácska.
Magyarországról szóló könyv. (kapható több is német nyelven)
Kodály - Bartók - Liszt CD
Fiataloknak szeretnek adni nemzeti színű karkötőt
Ezeken kívül szeretik a levesízesítőket, főleg az erőset.
Bármilyen magyar bort, bocicsoki, piros mogyorós, (túrórudi kapható náluk is). Neten rákeresel hogy mik a hungarikumaink, azok közül tudsz válaszoltani
Méz
Győri keksz
Nem tudom mikor mész, de ha szezonja van akkor szaloncukor a többivel egyetértek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!