Görögországban járva, sok helyen láttunk az út mellett kis oltárokat, szentélyeket. Ezek mi célt szolgálnak, miért rakták őket, és miért ennyire sokat?
Figyelt kérdés
2009. febr. 15. 17:04
2/5 anonim válasza:
Nemcsak Görögországban szokás ez,M.o-n is gyakori.Általában az ország védőszentjének állítják ezeket az oltárokat.
3/5 anonim válasza:
A második vállaszolónak igaza van, amúgy sokszor olyan helyen van, ahol meghalt valaki (pl. autóbaleset) és kimehetnek a hozzátartozó barátai gyertyát gyújtani, ami ott is marad. Ezt csak a tehetősebbek teszik meg, de sokszor van, hogy ha pl. tűzoltó hal meg, akkor az állam csináltat neki ilyet. (Persze csak ha munka közben...)
4/5 anonim válasza:
Na az eddigi válaszolókat fogom én most megcáfolni ugyanis félig görög vagyok.
A házaknál,szinte minden udvarban lévő kápolnácska és az utak mellett lévő kápolnácskák nem a halottaknak vagy valami istennek állítanak!
Pont ellenkezője:az életben maradottaknak van állítva!
Út szélén történt balaset,azért van ott kápolna mert görög nem a halottnak tette oda aki meghalt a balesetben hanem a gyászoló család jelképének!Ugyan ez a házaknál is,aik ott élnek azoknak a tiszteletére van állítva.
5/5 anonim válasza:
No, akkor játszunk egy olyat, hogy én is félig görög vagyok (én válaszoltam közvetlenül) előtted. Valóban van ilyen is, amit te írtál, de sajnos a mi családunknál is van Larissa mellet kettő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!