Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért áll valaki fehér ruhában...

Miért áll valaki fehér ruhában - láthatóan - állapotosan az oltár elé?

Figyelt kérdés
Nekem ez rettentő fura... A fehér ruha eredetileg a szűziességet jelképezi, főleg templomi esküvő esetében... Nem túl nagy képmutatás ez?
2011. febr. 22. 13:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Mért? Hova tegye addig a gyerekét?:)
2011. febr. 22. 14:27
 12/16 anonim ***** válasza:
És ha csak nagyon kövér az illető?
2011. febr. 22. 14:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A fehér ruha már rég nem a szüziességet jelképezi. Lemaradtál pár évtizedet. A szokások változnak és ez így van jól.

Ma már a fehér ruhának csak az a jelentése, hogy a mennyasszony érzi az esemény ünnepiességét és szeretne egysszer ő lenni a középpont. Ennyi, semmi belemagyarázás.

2011. febr. 22. 14:43
 14/16 anonim ***** válasza:

En is ugy gondolom, hogy hiaba hagyomany, mar ilyen dolgok a mai vilagban nem szamitanak. Az ertekek minden ertelemben kivesztek.

Egyebkent csak ugy hozzatennem, hogy regen is alltak nagy hassal az oltar ele, csak kevesebben. Anyukam meselte, hogy amikor o volt fiatal jo par evtizede, a mar elorehaladottan terhes nok leszoritottak a hasukat, igy a lagzin nem igazan tudtad megmondani, hogy mi a helyzet, masnap meg mar ott voltak nagy hassal. Ettol meg ez nem feloldozas, de hat mindenki maga tudja, hogy mit hogy akar csinalni. Beleszolni nem szabad, hisz nem a mi eletunk.

Az viszont valo igaz, hogy az emberekben volt szegyenerzet bizonyos dolgok irant regen, ami mara eltunt, sot az a jelszo, hogy "nehogy mar akarmit is szegyenljunk!". Azert normak nem veletlenul alakultak ki, csak mai esszel ezt az emberek 90%-a nem gondolja at.

2011. febr. 22. 14:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Az utóbbi időben 3ismerősöm is így járult az oltár elé, szerintem vicces, vagy hát nem is tudom. A menyasszonyi ruhában az ember csinosnak érzi magát, szépen kiemeli az alakját, miért nem tudtak várni a baba megszületése utánig? Persze sokan már az esküvő előtt elkezdenek teherbe esni, pedig a menyasszonynak illő akkor kirúgni a hámból, és áttáncolni az éjszakát, de hát ő tudja.
2011. febr. 23. 00:50
 16/16 anonim ***** válasza:
En azt kerdem, hogy hogy a pap osszeadja oket, hogy hogy lehet nekik templomban eskudni? Nem vagyok templom jaro, megvaltozott a szabaly, vagy penzert mar olyan mindegy?
2011. febr. 23. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!