Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik válaszolni "lemondó"...

Illik válaszolni "lemondó" sms-re? Pl. Bocsi, mégsem jövök.

Figyelt kérdés

Lehet, hogy csak én fújom fel a dolgot, de mikor egy ismerősömmel, így üzenet formájában lemondtam egy találkozót, meg is indokoltam, hogy mert beteg vagyok, nem írt vissza semmit, és ez nagyon rosszul esett. Mikor ezt említettem neki, azért elszégyellte magát, de egyszerre értetlen is volt, hogy "mit kellett volna visszaírni?". Szerintetek ilyen üzeneteknél elég csöndben tudomásul venni, hogy nem jön a másik, és kész?

(Most azért is vagyok szomorú, mert a múlt megismételte önmagát, beteg vagyok, és nem reagált vissza semmit.:-( )

2011. febr. 11. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem illik, én legalábbis biztos visszaírnék legalább annyit, hogy "sebaj, majd bepótoljuk legközelebb" vagy hasonlót.
2011. febr. 11. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Illik, ha másért nem, legalább azért, hogy vettük, nyugtáztuk, tudomásul vettük, és ne aggódj azon, hogy mondjuk nem kaptuk meg az SMS-t, és épp nagyban készülünk a fogadásodra.

Bár szerintem a legtutibb, ha inkább telefonon szól oda az ember, hogy nem tud menni, akkor nincsenek ilyen félreértések.

2011. febr. 11. 11:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ezek szerint nem nekem vannak túlzott elvárásaim. De most aki nem válaszol, az mit gondol magában? Ennyire nem érdekli a másik?:-(

Telefonon azért nem hívnám, mert délelőtt gondolom mindenki elfoglalt, dolgozik, az üzenetet, meg akkor olvassa, amikor akarja.

2011. febr. 11. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hatha meg is sertodott hogy nem lesz talalkozo, azert uzenhetett volna egy jobbulas kivansagot. Ne vedd nagyon fel, lehet elolvasta az sms-t, aztan rogton nem tudott valasolni, utana meg ki is ment a fejebol. Vagy igazan nem is erdekelte, hogy mesz vagy sem. Lehet hogy mar tobbszor mondtal le vele valo talakat?
2011. febr. 11. 14:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak kétszer mondtam le, (ezt meg amit említettem, mindkétszer betegség miatt) és úgy tűnik, ő csak nyugtázza az információt és jól végezte dolgát. Ezért gondoltam, hogy itt megkérdezem, más hogy látja ezt, mert ő az első alkalom után is csodálkozott, hogy "erre válaszolni kellett volna?". Szóval nem tudom mit takar ez a hozzáállás..
2011. febr. 11. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!