Szerintetek hogy illik visszaadni a tányért? (lent)
Háát, ez fogós kérdés.
Alapvetően, ha "csak úgy", barátságból adta volna, akkor mindenképpen kötelező lenne (az illemtan szerint) viszonozni vagy sütivel, vagy mással.
De mivel alkalomra szólt, ezért nem vagyok benne biztos. Te is valószínűleg adtál neki ajándékot az ő szülinapjára, ezt viszonozta vele. (Nem közeleg valami évfordulója? Mert akkor el lenne döntve a kérdés.)
Azt hiszem, én most üresen adnám vissza a tányért, de a legelső adandó alkalommal vinnék neki én is egy tányérral.
Ez szokás kérdése, de én utßalom ha úgy kapom vissza hogy van rajta valami. egy barátnöm volt ilyen. ö utált sütni így sokszor csináltam neki sütit, de a tányér vissza adásánál mindig rakott rá valamit , pl csokit, vagy valamit amit utáltam. egyrészt mi csokit nem szoktunk nagyon enni.
aztán megmondtam neki hogy gáz amit csinál.
szivesen fogadok el sütit ha kapok, de viszonozni nem akkor fogom, hanem egy másik alkalommal, ahova passzol neki. pl névnap.
Tartsd meg a tányért mintha az is az ajándék része lett volna:D
Na jó, most komolyan. szerintem sem kell most viszontsütnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!