Tányért vagy tányérat?
Figyelt kérdés
Melyiket használjátok, melyik a helyes, melyiket hol használják?2010. máj. 2. 21:21
1/21 anonim válasza:
Tányért a helyes, tányérat (firefox alá is húzta) eddig Zala-megyében hallottam.
2/21 anonim válasza:
Tányért, szerintem így helyes, én sose használtam a "tányérat" kifejezést. És a helyesírás ellenőrző is aláhúzza a "tányérat" kifejezést :)
4/21 anonim válasza:
én vas megyei vagyok és itt a környéken is "tányérat" mondanak. hát elég furcsa, szerintem a "tányért" a helyes. valami tájszólás-féle lehet az "at"
5/21 anonim válasza:
En zalai vagyok es itt tenyleg ugy mondja a tobbseg, hogy tanyerat. Nekem furcsan hangzik a tanyert, de en is utananeztem es az a helyes.
6/21 anonim válasza:
1. vagyok
Bár Zalában vannak még furcsaságok XD
Tedd be az ajtót (csukd be az ajtót), el voltam (el mentem)
acskó (zacskó), stb...
7/21 anonim válasza:
Budapesten: "tányért".
Nyugat-Magyarországon használják úgy, hogy "tányérat", ha jól tudom.
De sztem mindkettő helyes, csak az egyik tájnyelvi.
9/21 anonim válasza:
Olyan, hogy "tányérat" nincs... Amikor kiírtad a kérdést nem tűnt fel, hogy alá van húzva pirossal???
10/21 anonim válasza:
Somogy megyei vagyok és tányérat mondanak itthon mindig!
Beszédben a tányérat áll a számra, de mikor írok, akkor mindig tányért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!