A katolikus országok tényleg linkebbek, mint a protestánsok? Ez mennyire sztereotípia?
Bár más tényezők, is szerepet játszanak, de mintha ez a tényező is meghatározó volna.
Bár ezek valamennyire sztereotípiák, de mintha lenne valós alapjuk.
Nézzük meg az országok listáját!
Franciaország: katolikus - szeretnek sztrájkolni, 62 éves nyugdíjkorhatárt nem képesek elfogadni
Spanyolország: katolikus - mediterrán lustaság
Olaszország: katolikus - mediterrán lustaság, főleg délen
Görögország: jó nem katolikus, de nem is protestáns - hát eléggé linkek
Svájc: protestáns - Lusták? Ugyanmár! Nézd meg hol vannak!
Holladia: protestáns, hát ők is eléggé jól állnak
Anglia: protestáns - ők voltak a vezető nagyhatalom a II. vh idejéig
USA: főleg protestáns - eléggé munkamániások
Svédország: protestáns: Legendás a svéd jólét, amihez kemény munka kellett.
Csehország: protestáns - A keleti blokk legfejlettebb országa, most viszonylag is jól élnek.
Lengyelország: katolikus? Naná! - a 80-as évek elején elkezdtek sztrájkolni, de azóta sem álltak teljesen talpra
Magyarország? Katolikus (jórészt): Hadd ne mondjak semmit!
Belgium: Állítólag a francia (katolikus) rész jóval linkebb, mint a holland (protestáns).
Ausztria: katolikus, bár linkebbek mint a németek, de kivétel erősíti a szabályt.
Svájcban katolikusok, jó persze vannak, nem is kevesen? De azt hittem, hogy azért ott sok a protestáns. A francia- és az olasz részek azok persze, hogy szinte teljesen katolikusok lehetnek. Na meg én már protestánsnak soroltam azokat az országokat, ahol 30-40%-ot már elérnek, és nemcsak egy 10% alatti kisebbségben vannak, mint Magyarországon, Debrecent és még néhány települést kivéve.
Persze mondjuk a cseheknél is elég sok katolikus van. De "Kelet-Németországban" a német egyházi nyilvántartás szerint alig vannak, míg Bajorországban ők alkotják a döntő többséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!