Mit teszel ha egy olyan társaságba kerülsz ahol senkit sem ismersz? Hogyan mutatkozol be?
Mivel általában ismerőssel megyek olyan helyre ahol esetleg több embert nem ismerek, ezért szeretem ha ő mutat van. Ha egy laza baráti találkozó csak, akkor általában elmondják hogy Xy vagyok, és ennyit is erről kezdődjön a móka, akik akarnak odajönnek beszélgetni, akikhez akarok, odamegyek beszélgetni, és értelemszerűen megkérdezem a nevét is ha már szóba elegyedünk. Ilyen szituban nem szoktam elfelejteni a neveket.
Ha kötöttebb a program, akkor is jó ha van valaki aki bemutat, amúgy mindig kézfogás vagy puszi, és név sorolás... szerintem teljesen természetes, hogy ha hirtelen 20 embernek be leszel mutatva, akkor nem tudod azonnal megjegyezni a neveket!
Mivel nagyon közvetlen vagyok, így hamar feltalálom magam, jól el tudok beszélgetni másokkal. Nah de a nevek meg az arcok... Egyiket sem tudom megjegyezni, mert a név- és az arcmemóriám is nagyon pocsék.
De azért mindenkinek bemutatkozom, még ha el is felejtem őket.
Volt hogy egy haverom házibulijába voltam hivatalos, nem voltak sokan (8-10fő) de az ott lévők közül senkit se ismertem. Persze kézfogásnál bemutatkoztam. Elég a keresztnevedet mondani mert úgy se jegyzik meg a teljes neved. Igazából onnan mai napig 2 embernek tudom a nevét mert velük később is találkoztam.
Másik bulin volt 2 ismerős arc, az ő nevüket sikerült megjegyezni, mivel többször láttam őket a buszon. Am ők is felismertek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!