Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes dolgok a nőknél más dolgok meg inkább a férfiaknál elfogadottabb?

Figyelt kérdés
pl ha két lány smárol az inkább elfogadottabb,mintha két fiú vagy ha egy férfi alkoholista,részeg másként ítéli meg egy társadalom mintha nő lenne.
2011. jan. 17. 23:12
 1/5 Bocipók ***** válasza:
19%

Mármint, hogy MINDEN dolog a férfiaknál elfogadottabb.

Mert igazságtalan az élet...

2011. jan. 18. 00:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nos erre részemről én csak ilyen hülye választ tudok adni:

Mert a nők nők, a férfiak meg férfiak.

Mármint erre így általánosan nem lehet válaszolni. Függetlenül attól, hogy a nemi diszkrimináció mennyire csúnya dolog, az bizony teljesen természetes, hogy mivel a nő és férfi különbözik, így a társadalomban betöltött szerepük is különbözik.

Van amit a természet diktál, van amit a társadalom, van amit mindkettő.

Például az, hogy két nőt "szívesebben" látnak csókolózni, az nem (csak :) ) azért van, mert a gonosz, perverz pasik szeretik nézni és ők irányítják a társadalmat; hanem mert természetünknél fogva a simogatást, kényeztetés, gyengdséget, az ember a nőkhöz köti. Nőböl vagyok én is, és tudtommal semmilyen ferde hajlamom nincs, de ha muszáj választani én is "szivesebben" nézek két csókolózó lányt, mint 2 csókolózó pasit (bár leginkább senkit nem nézek, ahogy csókolózik)

Az alkoholizmussal kapcsolatban már inkább társadalmi lehet a háttér, de azért itt is benne vannak a "természeti" indokok, hiszen egy nőnek a "dolga", hogy otthon gondoskodjon a gyermekeiről; valahol ez is a génjeinkben van, hogy bennünk nőkben anyai ösztönök kell, hogy urakodjanak, nem mehetünk el a kocsmába leinni magunkat... a férfi meg miután megkereste a pénzt/leölte a mamutot/kinyírta a kardfogú tigrist... utána azt csinál a haverokkal amit akar.

A férfinak meg az a dolga, hogy megvédje a nőt és eltartsa a családját... ezért sokkal jobban elitéljük a nyámnyila pasikat, mint a nyámnyila nőket és sokkal jobban elnézzük, ha egy nő nem dolgozik, mintha egy férfi.

----

Szerintem azzal a ténnyel, hogy a férfiak és nők megitélése különbözik, azzal alapvetően semmi gond nincs, hiszen különbözünk is.

Nem az a baj, ha van megkülönböztetés, hanem ha igazságtalan negatív megkülönböztetés van.

2011. jan. 18. 15:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát én inkább elnézek két csókolózó pasit (és közéjük képzelem magam), mint két nőt, pedig nő vagyok, persze a barátom inkább a csajokat nézné.

De ugye én általában mindig kilógok a sorból

26

2011. jan. 19. 00:31
 4/5 Phoney ***** válasza:

Ktlrúra, magyarul megszokás.

Persze sokszor reális testi/lelki igényeken alapszanak ezek, de akkor is az teszi elfogadottá, hogy gyerekkorunktól ez számít elfogadottnak. Ha annyira érdekel, szinte mindegyiknek utána tudsz olvasni, honnan "származik".

2011. jan. 19. 19:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy nemui smarolast hagyjuk, mert felfordul a gyomrom.

Amugy masodik kerdesedre, itt van egy kozmondas, ami meg mindig ervenyes:

Ha egy ferfi belesz.r a kalapjaba, es fejere teszi, akkor is ferfi.

2011. jan. 21. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!