Férfiaknál ez miért szokás?
Mindig figyeltem már, hogy a férfiak a vezetéknevükőn szólítják egymást elég gyakran. De miért? :D
Nőkre ez nem jellemző.
Második :D
Én a keresztnevükön hívom őket amúgy.
Én ezzel még nem találkoztam.
Én két típusú embert szólítok csak a vezetéknevén. A tanárokat, értelem szerűen (Kovács tanár úr, Szabó tanár úr stb.), illetve azokat a barátaimat, akiknek ugyanaz a keresztneve, mint valaki másnak ugyanabban a közösségben. Pl. gimis osztályomban két Marci volt. Ebből kifolyólag egyiküket sem szólítottuk Marcinak, mert akkor zavaros lett volna, hogy akkor most kihez is szólunk, és ha már az egyiket nem, akkor a másikat sem. Az egyiknek volt beceneve, azon szólítottuk (még a tanárok egy jó része is :D ), a másikat meg a vezetéknevén. De egyébként én mindenkit a keresztnevén szólítok és nem is tapasztaltam még az ellenkezőjét.
Illetve, az egyik egyetemi tanárom szokása, hogy mindenkit uraz/kisasszonyoz és akkor pl. Kovács úrnak, Szabó kisasszonynak szólít mindenkit (a hallgatókról beszélek.) De a többiek mind a másik keresztnevét használják.
21/F
Én megszokásból. Teljesen kevert a dolog. Általában ahogy a legtöbben szólítják a társaságban, úgy.
De például ismerek egy bandában három Tamást. Nyilván nem hívhatom mindegyiket a keresztnevén. Abból kavarodás volna.
Sőt, régebben volt egy haverom, akinek a keresztneve és a vezetékneve is ugyan az volt, mint nekem. Itt nyilván a becenév a legjobb.
Kerdezo,
Azt is megfigyelted, hogy sok ferfi csak a veetekneven mutatkozik be?
Mert általános- meg középiskolában is szokás, és sok Hím nem fejlődik ennél tovább.
(Én is férfi vagyok, de engem nem lehet így hívni, mert általában nem reagálok rá:)
(Második:DDDDD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!