Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A felettem lévő szomszédtől...

A felettem lévő szomszédtől képtelenség pihenni. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve lakunk a mostani helyen. Felettünk egy idős házaspár lakik, akihez hétvégenként(mostanában már hétköznaponként is) áthozzák az unokákat. Ezzel még nem is lenne gond. Csakhogy a két gyerek hiperaktív, ugrál, rohan,dörömböl, dobálja a játékait, stb. minezet hétvégén: reggel fél7 - 7 - fél8-tól. A legjobb az egészben, hogy olyan a munkahelyem, hogy sokszor dolgozom késő estig, másnap meg szintén megyek délutánra. Ilyenkor ugye az ember aludna amíg tud. Na ezektől nem lehet. Próbáltunk már velük szépen beszélni, hogy egy kicsit fegyelmezzék meg őket, de semmi változás. Az érdekelne, hogy mit lehetne tenni. Itt a szó már nem segít. Rendőrt ugyebár nem hívhatok, nincs csendháborítás. Vagy úgy sem segít. De van mégis valami amivel kicsit nyugottabbá tehetem a napjainkat? Minden megoldás érdekel!!!

Előre is köszönök minden választ!

2011. jan. 15. 09:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy az jó megoldás, mert az enyémek, már abban a korban vannak, hogy legóznak, szóval az nem jó a szőnyegen, már próbáltuk, de nem szerették. Egyébként azért olyan zavaró az ilyen dolog, mert ha alul csend van, minden zaj hangosabbnak és idegesítőbbnek tűnik. Én is így vagyok vele, ha felettünk lévő hajnal 5-kor indul dolgozni, amikor nálunk csend van és ő pedig tűsarkúban 10-15 percig járkál a lakásban. Szóval tudom, hogy ilyen esetben ez még idegesítőbb. A kintről beszűrődő zajokra nem tudok, mit mondani csak legközelebb jobban válasszunk lakhelyet. Nekem is van egy barátnőm, aki állandóan arról panaszkodik, hogy korán reggel visonganak tavasztól őszig az óvoda udvaron, de könyörgöm ez nem lakóövezet, hanem lakótelep.
2011. jan. 15. 11:33
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok megértő választ!

A füldugót ki fogom próbálni :)

Ami azt illeti, tisztában vagyok azzal, hogy a gyerek nem tud egy helyben ülni, játszik ugrál. Nem is ezzel van gond. De nem gondolnám, hogy olyan nagy gondot jelentene ha mindezt nem reggel 7-kor, hanem 9-kor kezdené. Én már ennyinek örülnék. Napközben engem sem zavar. Csak sokan azt hajlamosak elfelejteni, hogy egy közösségben élünk. Van aki ráér otthon lógatni a lábát, de van aki halálra dolgozza magát, hogy egyről a kettőre jusson. Én az utóbbi vagyok, és bizony jól esne azon a pár napon pihenni kicsit, mikor végre nem a munkahelyemen robotolok.

2011. jan. 15. 15:39
 13/15 anonim ***** válasza:

két megoldás közül válaszhatsz:

1-felmész, nagypapát szájbe vered, a nagyanyót lerúgod, a gyerekeket megeteted a viperával.

eredmény: csend lesz, de sokat hajolgathatsz majd a szappanért a sitten

2-veszel egy füldugót

eredmény: békés együttélés

2011. jan. 16. 02:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem arra kellett volna megkerni a nagyszuloket, hogy fegyelmezzek unokaikat, hanem nyugodtan el kellett volna mondanod, hogy megis mi a prbolemad, Kerni oket hogyha lehet, halasszak egy kicsit kesobbre a duborgest.
2011. jan. 19. 14:36
 15/15 anonim ***** válasza:
A leghatékonyabb megoldás az lenne, hogyha a felső szomszéd lerakna valami hangszigetelő réteget (a vicces, hogy 600 forintól már megvehető nm-e). A gond az, hogy a hangszigetelő rétegre még valami burkolatot is kell rakni, az viszont már drágább. Egyedüli reális megoldás az, ha te raksz a plafonra valamilyen hangszigetelést. Általában az üveggyapot/kőzetgyapot megoldást használják. Parafa közvetlenül a falfelületre ragasztva, aztán jön a gyapot és a gipszkarton. A gipszkartont falécekre rakják. A vastagsága az egész cuccnak olyan 15cm szokott lenni. Jó 30 decibeles hanggátlása van így (a vasbeton födémé olyan 40 decibel). Összehasonlítás képpen: ha valaki hangosan beszélget, az ~70 decibel, ha teli torokból üvölt, az ~90 decibel). Keress rá google-ban, rengeteg téma van a hangszigetelési technológiákról.
2011. jan. 19. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!