A felettem lévő szomszédtől képtelenség pihenni. Mit tehetek?
Lassan egy éve lakunk a mostani helyen. Felettünk egy idős házaspár lakik, akihez hétvégenként(mostanában már hétköznaponként is) áthozzák az unokákat. Ezzel még nem is lenne gond. Csakhogy a két gyerek hiperaktív, ugrál, rohan,dörömböl, dobálja a játékait, stb. minezet hétvégén: reggel fél7 - 7 - fél8-tól. A legjobb az egészben, hogy olyan a munkahelyem, hogy sokszor dolgozom késő estig, másnap meg szintén megyek délutánra. Ilyenkor ugye az ember aludna amíg tud. Na ezektől nem lehet. Próbáltunk már velük szépen beszélni, hogy egy kicsit fegyelmezzék meg őket, de semmi változás. Az érdekelne, hogy mit lehetne tenni. Itt a szó már nem segít. Rendőrt ugyebár nem hívhatok, nincs csendháborítás. Vagy úgy sem segít. De van mégis valami amivel kicsit nyugottabbá tehetem a napjainkat? Minden megoldás érdekel!!!
Előre is köszönök minden választ!
Ezért jó a 4.en lakni vagy a családi ház,persze a családi drágább a negyediknek meg van más hátránya.Sajnos ez kellemetlen dolog,mert az ember nem szívesen szól,pedig az sem normális ha a szomszéd zajong.Sajnos sok családos van úgy hogy még a szomszéd a szemét mert mer szólni,de az ilyennek kivánom h költözzön fölé egy 3 gyerekes család ahol a kölkök rohangálnak egész nap és nem tud pihenni.Sajnos a társasházban alkalmazkodni kell.Amit lehet tenni max hogy szólsz nekik h kicsit halkabban.
Az már más kérdés ha valaki akkora bunkó h tojik rá.Nekem is van egy kedves szomszédom,kiegyerekkel.Állandoan lárma van,ordit a kicsivel és brutál hangosan halgat zenét.Az a vicc h viszont ő az aki a legobban fel van háborodva ha a lépcsőházba valaki hangos.Multkor rászolt a közös képviselő(pedig jó barátok)hogy na ő az aki ne szoljon inkább,mert ő pont ugyanazt csinálja.Sajnos amugy ahogy észrevettem majdnem mindehol vannak ilyen emberek akik nincsenek tekintetel a másikra és nem veszik észre h társasházban élnek.Mi is hogy társasházba lakunk(még albiba)mér megláttuk a hátrányokat és csak családiban gondolkozunk.(Amúgy mi nem vagyunk hangosak.)
UI:Sajnos hiába is van felháborodva pár ember vannak olyan dolgok amik tényleg elviselhetetlenek.A kisgyereknek egyértlmüen kell a mozgás,nem is várja senki hogy egyhelyben üljön egész nap,de vannak dolgok amikor a szülö nagyon elengedi a dolgokat pl.tesoméksz szomszédságában a gyerek reggeltöl estig megállás nélkül üvölt(nem tulzok)
Személyes tapasztalat meg mikor a kisgyerek a parkettára üveggolyokat szor meg egész nap motorozik,az h pár oárt még nem zavarna senkit de azért tulzás h nem tud a szülö részolni h nem kéne a földhöz csapkdni mindent.Ha valaki pihenni akar vagy beteg nem valami jó ezeket halgatni.
Én vagyok a másik oldal, aki felül lakik két kisgyerekkel. A mi szomszédunk is feljött, hogy szóljak rá a gyerekre, mert halálra idegesíti, hogy folyton ugrál. Rászóltam és folyamatosan mondom neki, hogy ne csináld, nem szabad, mert zavar másokat. Odáig jutottunk, hogy gyakorlatilag az alsó szomszéd a mumus, és kezdi megutálni, hogy miatta nem lehet szabadon mozognia. És még így is előfordul, hogy 8 után ugranak egyet-kettőt, de nem állhatok mindig mellettük, hogy ne csinálja, sőt néha este kezdenek olyat játszani, amit a parkettán kell játszani és tuti, hogy hülye hangokat ad ki alattunk. De nem tudom őket megkötni és gondolom hétvégén még rosszabb, mert akkor nonstop játszanak nem szakítja meg az óvoda.
Szóval elhiszem, hogy rossz hallgatni, de nem olyan egyszerű ezt megoldani a másik oldalon se.
Szia, sajnalom a helyzetedet, mert ismerem. Elottunk jatszoter, nyaron minden nap reggel hettol ejfelig (!) gyereksikitas, uvoltes, szulok ugyanez. Alattunk levo helysegben asztalosmuhely mukodik, az allando fureszelest, faragast jelent reggel fel nyolctol hatig (itthonrol dolgozom). A felettem lako holgy hajnali kettokor jar haza es negyed orat jarkal a lakasban magassarkuban. En nem szoltam senkinek (folosleges is lenne), de hamarosan elkoltozom. 09:07-nek pedig, elnel te az allando gyerekzsivajban, megertened. Nem arrol szol, hogy ki milyen, hanem arrol, hogy amikor soha nincs ket perced nap kozben, amikor meg tudnal pihenni, nyugodni, az elobb-utobb nagyon megterhelove tud valni. Ha allandoan, minden nap, egesz nap zenet kellene hallgatnod azt is megutalnad.
Ugyhogy en csak a koltozest tudom javasolni, amennyiben megoldhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!