Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért néznek "rossz szemmel"...

Miért néznek "rossz szemmel" a tehetősebb emberekre?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 20:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is, hogy válaszoltatok!

Engem egyedül az zavar, hogy bele sem gondolnak, hogy az ember esetleg egész életében azért küzdött, amiért most olyan sokan elítélik. És ahelyett, hogy büszke lehetne magára, inkább hazudik, mert különben lenézik az emberek.

2011. jan. 3. 23:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés bennem is igen sokszor felmerült, hogy nem merem áthívni a barátaimat azért, mert 2 szintes kertesházban lakunk, minden szobában külön TV van, van 2 laptopunk meg egy számítógépünk, és mert vadonatújak a bútoraink (10 év után vásároltunk tavaly újakat), de félek, hogy amiatt, hogy a szüleim 16 éves koruktól folyamatosan dolgoztak, saját céget alapítottak, amit máig is minden nap vezetnek, és ügyesen fellendítettek, és a házunkra felvett hitelt is vissza tudták mostanra fizetni. Szerintem ez nem normális, de mikor megtudták osztálytársaim, hogy van a kertben medencénk és hintánk, akkor annyira kiközösítettek, és piszkáltak, hogy iskolát kellett váltanom. Öcsém kapott egy iPhonet, de én nem kértem, elég volt egy olcsó telefon, mert nem mertem mutogatni az új iskolában, hogy nekem jut erre is, pedig 2 osztálytársam is volt, és az egyiknek egy PDA-ja is volt.

Most én meg azért utáljam őket, mert panelban laknak, és kevés a pénzük, vagy mi? A magyar tényleg egy baromi irigy nép, és ezt én nagyon gyűlölöm.

Mellesleg mi nem "gazdagok vagyunk" hanem "középosztály", de azoknak, akik havi 100.000-ből élnek, azoknak mi is gazdag barmok vagyunk, szerintem ez szánalmas.

Meg az is érdekes, hogy apukám alkalmazottjai folyton megjegyzik, hogy ők CSAK 150-et keresnek, míg a szüleim 2x annyit. Hát basszus, ők a tulajdonosok!!!!

És arról, hogy nem adakoznak a "gazdagok" én csak annyit mondanék, hogy anyukám 20 db sms-t küldött az iszap károsultaknak, ami biztos több, mint amit bárki személy szerint küldött, és mikor küldött a fővárosi mentőszolgálat csekket, hogy támogassuk, akkor is utalt 5ezer Ft-ot nekik, de ne várjátok már el, hogy az egész fizetését erre költse...

2011. jan. 4. 10:20
 13/15 Phoney ***** válasza:

"pl: nem tudom ki nyerte meg a 3 milliárdot a lottón, de úgy látszik egy csepp emberség sincs benne, hogy segítene az árvíz és az iszapkárosultakon..."

És honnan tudod, hogy nem tette meg? És miért képzeled, hogy 3MRD forint mindenre elég?....ha mindig mindenkinek segítene belőle akinek szüksége van rá, félév alatt elfogyna az egész nyeremény. Dehát akinek nincs miből adakozni, az azt mond, amit akar...

2011. jan. 4. 13:14
 14/15 A kérdező kommentje:

Na, a 10:20-as válaszoló lényegében összefoglalta, hogy mire gondoltam.

Az adományozásról meg annyit, hogy mi is szoktunk, de mértékkel, mert nem adhatjuk oda a fele vagyonunkat. Felhívtuk párszor mi is azt a bizonyos telefonszámot, 5000-5000 ezer forintot mi is átutalunk időnként ilyen-olyan alapítványoknak, minden évben viszek 5-6 cipősdobozt a Mikulásgyárnak, kb. hetente 1-2x odaadok a egy-egy hajléktalannak is 100-200 Ft-ot.

Nekünk nincs 10 tévénk és úszómedencénk, de a rokonság még így is kinézett minket azért, mert lecseréltük a 20 éves ülőgarnitúránkat. Nem rég halt meg a nagypapám, az lett mondva, hogy az örökségből vettük, holott semmit nem hagyott ránk. Velünk élt, nem volt se háza, se félretett pénze.

2011. jan. 4. 15:27
 15/15 anonim válasza:

ez úgy megy mint a cigányokra egy példa:

veszel egy zacskó rizst,ha látod hogy a 70%-a rossz, kidobod az egészet

2011. jan. 4. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!