Miért néznek "rossz szemmel" a tehetősebb emberekre?
pl.:
- mert a legtöbb ember szentül hiszi, hogy ő mindent megtett a saját sikeréért (és akkor a másiknak miért van több), pedig dehogy.
- mert a legtöbb ember szentül hiszi, hogy ha ő lenne gazdag, akkor ő sokkal jobban bánna a pénzzel/többet adna másoknak, pedig dehogy.
- mert tényleg sok rossz tapasztalat létezik a gazdagokkal szemben, és a legtöbb ember azt hiszi, hogy ő nem lenne olyan, pedig valószínűleg de.
hát én se dícsérem őket, viszont azokat meg elismerés illeti akik tiszességes módon lettek azok
de ami legjobban zavar engem, az hogy nem segítnek másokon
pl: nem tudom ki nyerte meg a 3 milliárdot a lottón, de úgy látszik egy csepp emberség sincs benne, hogy segítene az árvíz és az iszapkárosultakon...
sajnos igazságtalan világban élünk
Mert van akinek az szegénységtől elromlik a szeme, s rövidlátó lesz.
Mert van akinek a gazdagságtól elromlik a szeme, s rövidlátó lesz.
Mindkét esetben az alábbiak történhetnek:
1. Van aki soha nem veszik észre, hogy rossz szemmel néz.
2. Van aki észre veszi, de nem zavarja.
3. Van aki észre veszi, s ezt korrigálandó szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. Ezek persze összetörhetnek, vagy kieshetnek a szemből.
4. Van aki sérült, elveszett látásjavítóját idővel pótolja, s van aki nem.
5. Van aki a szemműtétet választja.
Azért mert a magyar irigy nép. És ha vki tehetős, elsősorban azt feltételezi, ha másik lopott, csalt, hazudott a pénzéért, nem pedig becsületesen megdolgozott érte.
Megjegyzem, amíg ezen gondolkodik, és csak irigykedik, soha nem is lesz tehetősebb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!