Ha vendégségbe megyek és ebéd után a vendég fogadó elkezd mosogatni ez illem kérdése? Illik akkor vendégek előtt mosogatni?
Konkrétan a kérdésre válaszolva. Nem illik.
Hogy miért? Mert a mosogatás és az étkezés vendégségben (nyíltan) azt a mondanivalót adja a vendégnek, hogy "látod?! Elmosogatom utánad a mocskot, amit hagytál magad után" vagy "Én itt főzök rád, igazán segíthetnél elmosogatni, hősöket keresek, ki az aki megfelel az elvárásomnak?" vagy " látod én itt érted gürizek érezd már magad feszélyezve e miatt légyszíves.....
Tetszik vagy sem ez is lehet a jelentése. Még ha burkoltan is és nem merjük bevallani ezt. Nem arra válaszoltam, kritikáztam, hogy más mit gondol erről, hanem a kérdésre válaszoltam.
Az étteremben sem előtted mosogatnak, mindennek meg van a helye. A hely, ahol eszün és a hely, ahol eltakarítjuk a maradékot. Egy légtérben illetlenség és nem is gusztusos. Ha megvendégelek valakit, akkor én neki örömet, tiszteletet adok. A többi az én dolgom.
más:
Megint más egy családi, nagyon közeli baráti társaságban, ahol szimbiózisként élik meg a jelenlévők a közös előkészületeket, étkezést, mosogatást. Amolyan dolgozzunk együtt, hogy mindenkinek jó legyen elv alapján.
sztori:
Az anyósom, ha valaki egy szelet kenyeret kért ebéd közben (mert elfelejtette kitenni a nagy buzgóságban), felállt és utána nem evett nem ivott (előtte sem), takarított, mosogatott nyíltan "mert neki ez a dolga és ezt mindenkinek LÁTNIA kell" A hű rokokon, gyerek meg aszisztált is, mert ez volt a "szülői elvárás" állj be a sorba és had lássá csak, hogy mi hősök vagyunk értük tesszük...
De, hogy kinek, mindek akart megfelelni azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!