Miért van az, hogy valaki szeret egy bizonyos ételt, valaki meg nem?
Részben ízlelés, részben tapasztalat, sokan meg megengedhetik maguknak, hogy finnyázzanak.
Én például nem szeretem a rukola ízét, van, aki a paradicsomét nem szereti. Van, aki azért nem eszi meg a káposztafőzelékét, mert egyszer teleette magát vele, és visszajött neki. Van, aki meg egyszerűen finnyás.
Lehet genetika, egyszerű szokás, nem vagyunk egyformák. :) Van aki pl azért nem eszi a paradicsomos kajákat, pl a húsgombóc paradicsommal, mert ég tőle a gyomra. Mamám pl imádja a töltöttkáposztát, jól be is kajál belőle karácsonykor, utána meg beteg, de nem érdekli... :)))
Én elég sok mindent nem eszek meg, mert egyszerűen nem ízlik az íze, vagy az állaga nem tetszik, ilyesmi.. Pl a kagylót meg nem enném, de egyéb tengeri herkentyűt sem.
Sok mindent azért nem eszek meg, mert tudom, hogy mi az. Volt amit próbáltam megkóstolni, de nem jött be. Viszont egy ideje legalább megkóstolom az ételt, mielőtt rámondanám, hogy nem szeretem, mert a rántott gombával is így voltam sokáig, utána meg rájöttem, hogy finom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!